Yunanistan Haber

“Sayın Akar İle Ege’nin Doğal Kaynaklarının Türkiye İle Ortak Kullanımı Konuşmadım”

"Ege'nin doğal kaynaklarının Türkiye ile ortak kullanımı konusunu, muhatabım Türk Savunma Bakanı ile konuşmak için böyle bir yetkim yoktu, böyle bir sorumluluğum da yoktu."

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos, “Ege’nin doğal kaynaklarının Türkiye ile ortak kullanımı konusunu, muhatabım Türk Savunma Bakanı ile konuşmak için böyle bir yetkim yoktu, böyle bir sorumluluğum da yoktu” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, dün gece Parlamentoda genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, daha önce Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) Partisi Milletvekili Konstantinos Hitas’ın kendisine, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesinde Ege’nin doğal kaynaklarının Türkiye ile ortak kullanımı konusunu konuşup konuşmadıklarını sorması üzerine Bakan Panagiotopulos şu cevabı verdi.

“Ege’nin doğal kaynaklarının Türkiye ile ortak kullanımı konusunu, muhatabım Türk Savunma Bakanı ile konuşmak için böyle bir yetkim yoktu, böyle bir sorumluluğum da yoktu. Aramızda görüşülen konu, bölgedeki büyük jeopolitik kargaşa göz önüne alındığında, bizi geçen yaz aylarında ülkeler olarak test eden gerilimleri düşürmenin her iki ülkenin de çıkarına olacağını ve bu nedenle Savunma Bakanları olarak bu konuda çalışmamız gerekecek. Sakin bir yaz sezonu geçirmek için bölgede tansiyonun düşmesine ve daha sakin bir ortam konsolide edilmesine ve bu sakin yazdan her iki ülke için de turizm ekonomisine fayda sağlanmasına yol açacak yapıcı yolları aramak üzerine konuştuk.” dedi.

Yunanistan’da siyasi partiler, Panagiotopulos’un Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesinde, Ege’deki doğal enerji kaynaklarının iki ülke tarafından ortak kullanımı konusunu ele aldıkları ileri sürülüyor. Bu vesileyle Panagiotopulos Parlamentoda kendisine konuya ilişkin yöneltilen soruya cevap vermiş oldu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu