Yunanistan Haber

Savunma Bakanı Akar’a Yunan Sözcü İkonomu’dan Cevap

"Ülkemiz son yıllarda caydırıcılık kabiliyetini güçlendirmede büyük atılımlar attı ve bu da güvenimizi artırıyor."

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Giannis İkonomu, SKAİ 100.3 ile yaptığı radyo röportajında, ​​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Yunanistan’a hitaben, “Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun” sözlerini değerlendirdi.

Sözcü İkonomu şu ifadeleri kullandı:

“Egemenliğimizle ilgili konularda tamamen kararlıyız, diyalog pencerelerimiz her zaman açıktır”

“Yalana dayalı aşırılıklar, tarihin çarpıtılması, uluslararası meşruiyet, Antlaşmalar, Ege’de var olan gerçeklik. Bu yalanlar sürekli tekrarlanıyor ama bir yalanın tekdüze tekrarı onu gerçek yapmıyor ve tüm uluslararası toplum bunu fark etti.

Yunan diplomasisi, Türk tarafının meydan okumalarına ve anekdotsal ve varolmayan durumlarına çok etkili bir şekilde yanıt veriyor ve bence görüşlerimizin erişimi ve yankılanması, gezegenin tüm uzunluklarında ve genişliklerinde farklı olaylar tarafından doğrulanıyor.

Kapıları zorluklara kapatmamız, Yunan hükümetinin daimi pozisyonudur ve açıkçası egemen haklarımız ve ulusal egemenliğimizle ilgili konularda tamamen kararlıyız ve o andan itibaren diyalog pencerelerimiz her zaman açıktır.

Başbakan hiçbir zaman diyalogu veya tartışmayı reddetmedi ve argümanlarımızın gücünün uluslararası hukuka dayandığını ve ülkemizin Ege ve Güneydoğu Akdeniz’de müttefiklerimiz ve ortaklarımızla revizyonizme karşı, devletlerin egemenlik haklarına mutlak saygı ile ve tabii ki her iki tarafça da karşılıklı olarak kabul edilmek şartıyla iyi komşuluk eğilimi ile tamamen uyumlu bir istikrar gücü olduğunu kanıtladık. Ülkemiz son yıllarda caydırıcılık kabiliyetini güçlendirmede büyük atılımlar attı ve bu da güvenimizi artırıyor.

Türkiye’nin yöneticileri, bu ısrarlı retorik patlamalar ve provokasyon taktikleri belki iç siyasi duruma hizmet edebilir, ama kesinlikle çıkmaza girdiğini anlamalıdır.

Bütün Batı dünyasının yaydığı dalga boyunun artık yıldız ve dipnotlar olmadan istikrar, barış ve uluslararası hukuka saygı mantığında olduğunun anlaşılması Türkiye’nin yararınadır.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu