Yunanistan Haber

Savaş Helikopterlerin Sarışaban’a Konuşlanmasını Talep Etti

Kavala Milletvekili Makarios Savunma Bakanlığından savaş helikopterlerin Sarışaban’a konuşlanmasını talep etti.

Kavala Milletvekili Makarios Savunma Bakanlığından savaş helikopterlerin Sarışaban’a konuşlanmasını talep etti.

Milletvekili Yeni Demokrasi Partisi Kavala Milletvekili Makarios Lazaridis, Savunma Bakan Yardımcısı Giannis Kefalogiannis ile Savunma Bakanlığında yaptığı görüşmede, Stefanovikio’da bulunan Kara Kuvvetleri 1’inci Havacılık Tugayı saldırı helikopter üssünün Sarışaban’daki (Hrisupolis) Hava Kuvvetleri Müfrezesi tesislerine taşınmasını talep ettiği belirtiliyor.

Kavala Milletvekili Makarios Lazaridis, bu görüşme hakkında sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Milli Savunma Bakan Yardımcısı Sayın Giannis Kefalogiannis ve ekibine, Hrisoupoli (Sarışaban) Hava Müfrezesinin 1’inci Havacılık Tugayı (TAKSAS) helikopterlerinin yeni ‘yuvası’ olmasının avantajlarını sundum.

Ayrıca kendisinden, Ofrinio sahilindeki Çok Amaçlı Bölge Sağlık Ocağına en az bir askeri doktorun kalıcı olarak görevlendirilmesi olasılığını araştırmasını talep ettim.”

Hatırlanacağı üzere 2023 Ağustos ayında Teselya bölgesinde etkili olan aşırı sağanak yağmurlar sonrasında Karla Gölü’nün suları yükselince Stefanovikio’da bulunan Kara Kuvvetleri 1’inci Havacılık Tugayı saldırı helikopter üssü sel suları altında kalmıştı. Sel sularının büyük bölümü Stefanovikio bölgesinden çekildi, ancak  Kara Kuvvetleri 1’inci Havacılık Tugayı’nın taşınması gündeme gelmişti.

Yunan misyonunun başkanı olarak katıldı

blank

Öte yandan Yunanistan eski Savunma Bakanı Yeni Demokrasi Partisi Kavala Milletvekili Nikos Panagiotopulos, 19-21 Şubat tarihlerinde üç gün boyunca Brüksel’de düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi Siyasi Komitesi, Savunma ve Güvenlik Komitesi ile Finans ve Güvenlik Komitesi’nin ortak toplantısına Yunan misyonunun başkanı olarak katıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Nikos Panagiotopulos, “İttifak ve Vatanımız için kritik öneme sahip çeşitli güvenlik ve işbirliği konularını tartıştık.” İfadelerini kullandı.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu