Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Sandıklar Açıldı Herkes Oyunu Kullanmaya Gitmeye Başladı

Tüm Yunanistan’da olduğu gibi Türk Azınlığın yaşadığı Batı Trakya bölgesinde de seçim heyecanı başladı.

Avrupa Parlamentosu’nda Yunanistan’ı temsil edecek 21 milletvekilinin seçimi için bugün halk sandık başına gidiyor. Tüm ülkede sandıklar sabah saat 07.00’de açıldı ve akşam saat 19:00’da kapanacak.

Seçmen kütüklerinden elde edilen verilere göre, bu yılki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yaklaşık 9,8 milyon vatandaşın oy kullanma hakkı bulunuyor. 17 yaşındaki yaklaşık 111.000 kişi ilk kez oy kullanacak.

Her seçim sandığında görevli olan sandık sorumluları uzatmayı gerekli gördüğü durumlar dışında, oylama öğleden sonra 19.00’da sona erecek.

Toplamda, Avrupa vatandaşları 720 milletvekili seçecek; bu sayı, 2019 seçimlerindekinden 15 daha fazla ve Avrupa Parlamentosu Başkanı da olmak üzere Milletvekili sayıları 750’yi geçmeyecek.

Tüm Yunanistan’da olduğu gibi Türk Azınlığın yaşadığı Batı Trakya bölgesinde de seçim heyecanı başladı. Azınlığı temsil eden DEB Partisi de 2019 yılında olduğu gibi bu seçimlere katılıyor ve ülke genelinde uygulanan yüzde 3 barajı nedeniyle Milletvekili seçmesinin neredeyse imkansız olmasına rağmen alınacak oylarla başta Atina olmak üzere Avrupa’ya da bir mesaj gönderme peşinde.

DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve ekibi seçim maratonu döneminde Batı Trakya’da konuştuğu mitinglerde herkese sandığa gitmesi çağrısında bulunmuştu. Evet, o gün geldi çattı ve her Batı Trakya Türkü bu çağrıya kulak vererek bugün görevini yerine getirmelidir. Sandıkta sesimizin güç çıkması Atina’ya ve Brüksel’e bir kez daha burada farklı bir toplumun yaşadığı ve ciddi sorunları olduğu mesajını verecektir.

Azınlık insanı sabah sandıkların açılmasıyla birlikte oyunu kullanmak üzere sandık başına gitmeye başladı. Seçim sonuçlarının akşam saat 21:00 gibi belli olması bekleniyor.

Batı Trakya Türk Azınlığının haklı davası savunucularından ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu da Batı Trakya’ya gelerek oyunu kullandı.

DEB partisi AP Milletvekili adaylarından Dr. Hüseyin Baltacı da sabah erken saatlerde oyunu İskeçe’de kullandı.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu