Türkiye | Dünya

RUBASAM: “Athanasopulos Gibi Hayalperest Kalemşörleri Kınıyoruz”

"Akademisyenlerimize ülkeye giriş yasakları koyan Yunan idaresini ve Athanasopulos Angelos gibi hayalperest kalemşörleri KINIYORUZ!"

Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM), Yunanistan’da yayınlanan “To Vima” gazetesinin 21 Ağustos 2022/Pazar günkü ekinde yazar Athanasopulos Angelos tarafından kaleme alınan makalede, RUBASAM’ın adının geçmesi üzerine yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Akademisyenlerimize ülkeye giriş yasakları koyan Yunan idaresini ve Athanasopulos Angelos gibi hayalperest kalemşörleri KINIYOR, “TÜRK” paranoyasından kurtulmaya ve aklıselime davet ediyoruz. Bizler iyi komşuluk hedefleriyle, sorunlarımızı Uluslararası hukuk çerçevesinde, mütekabiliyet esasına dayalı, diyalog yoluyla tartışmaya her daim hazırız.” İfadelerine yer veriliyor.

Açıklama aynen aşağıdaki gibidir:

AÇIKLAMA

“Yunanistan’da yayınlanan “To Vima” gazetesinin 21 Ağustos 2022/Pazar günkü ekinde yazar Athanasopulos Angelos tarafından kaleme alınan makalede, kuruluşumuzun bir takım hayal ürünü, yalan ve mesnetsiz iddialarla hedef gösterildiği görülmüştür.

“RUBASAM”, tüzüğünde de görüleceği üzere “Rumeli – Balkanlarla ilgili sosyal, ekonomik, kültürel, , eğitim, sanat, turizm, hukuki araştırmalar ve çalışmalar yapmak ve bununla ilgili sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur”

“RUBASAM” ilk günden beri tüzüğünde yazılı olan amaç ve hedefler doğrultusunda, aklın, bilimin, tarihin ve  gerçeklerin rehberliğinde, çok sayıda akademik çalışmalar yapmış, konferanslar, toplantılar ve eğitimler düzenlemiştir ve bu faaliyetlere DEVAM EDECEKTİR.

Kuruluşumuzun Batı Trakya’daki soydaşlarıyla iletişim kurması, onların Uluslararası antlaşmalarla güvence altına alınan özerklik ve vatandaşlık haklarının takipçisi olması, sorunlarını her platformda dile getirmesi onun “Yunan düşmanı” olduğunu değil, DEMOKRASİYE, İNSAN HAKLARINA ve HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE olan inancının gereğidir.

Akademisyenlerimize ülkeye giriş yasakları koyan Yunan idaresini ve Athanasopulos Angelos gibi hayalperest kalemşörleri KINIYOR, “TÜRK” paranoyasından kurtulmaya ve aklıselime davet ediyoruz. Bizler iyi komşuluk hedefleriyle, sorunlarımızı Uluslararası hukuk çerçevesinde, mütekabiliyet esasına dayalı,  diyalog yoluyla tartışmaya her daim hazırız.”

Rumeli ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM)

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu