Türkiye | Dünya

Pazarkule Sınır Kapısı Açılış İçin Gün Sayıyor

Pazarkule Sınır Kapısı'nda yapılan modernizasyon çalışmaları çerçevesinde tek olan peron sayısı, 3 giriş 3 çıkış olmak üzere 6 perona çıkarıldı.

Edirne’den Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki modernizasyon çalışmalarında sona gelinmesinin ardından şehre gelen turist sayısında artış yaşanmaya başladı.

Pazarkule Sınır Kapısı’nda yapılan modernizasyon çalışmaları çerçevesinde tek olan peron sayısı, 3 giriş 3 çıkış olmak üzere 6 perona çıkarıldı. 4 bin 300 metrekare olan gümrük sahası 22 bin metrekareye kadar genişletildi. Böylece hem işlemler hızlandı hem de giriş çıkış sayıları artmaya başladı. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte gurbetçi sezonuna yetiştirilen proje, Edirne’den yurda giriş yapan gurbetçi vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

Yaz tatilini ve yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için yaz aylarında Edirne’den yurda giriş yapan gurbetçi vatandaşların Kapıkule Sınır Kapısı’nda sıra beklerken yaşadığı sıkıntının önüne geçmek ve oradaki yoğunluğu azaltmak için Pazarkule Sınır Kapısı’nda geliştirilen alternatif proje, turistleri de memnun ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda gurbetçi sezonu oluşan yoğunluk sebebiyle kentte gelmeyen Yunan ve Bulgar turistlerin de yapılan düzenlemenin ardından gerek turlarla gerekse kendi araçlarıyla kolayca alışverişe gelebilecek. Bu durumun kent ekonomisine ve esnafa katkı sağlanması hedefleniyor.

Pazarkule Sınır Kapısı’nda yapılan modernizasyon çalışmaları çerçevesinde yolcu salonu, X-Ray Ofisi ve KİM Müdürlüğü, Köpek Eğitim Binası ve Bakım Odası, Trafo Binası, Kulübeler, Bagaj Röntgeni, PTS Peronları ve Mobil Röntgen bölümü de yer alıyor.

Pazarkule Sınır Kapısı’nda çevre düzenleme işleri ve sistem çalışmalarının bitirilmesinin ardından resmi açılışın gelecek günlerde yapılması bekleniyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu