Yunanistan Haber

“PASOK Partisinin Yükselişi Engellenemez”

“Yerel seçimlerin sona ermesiyle, sandıktan çıkan mesaj çok nettir. PASOK Partisinin adım adım ve güçlü bir şekilde geliyor."

Yunanistan’da Yerel Seçimler belki sona erdi, ancak Batı Trakya’da gündelik yaşam devam ederken siyasi sahnede hareketlilik devam ediyor. Bunun da başlıca nedenlerinden biri de PASOK Partisi’nin seçimlerde ülke genelinde yükselişi dikkatlerden kaçmıyor ve gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

PASOK Partisi Başkanı Nikos Andrulakis’in seçimlerden sonra kurmaylarıyla birlikte yaptığı değerlendirme toplantısından sonra ortaya çıkan tablo, parti kurmaylarının Yunanistan genelinde halkın yanında olmalarını, her bölgede çalışmalara hız verilmesini işaret ettiği belirtiliyor.

Tüm Yunanistan’da olduğu gibi Batı Trakya’da da PASOK Partisindeki hareketlilik özellikle iller bazında çalışmalara hız veriliyor. Azınlıktan PASOK Partisinde siyaset yapan gençlerden biri de Gümülcine’den Avukat Deniz Mehmet.

Birlik gazetesi olarak, son döneme SİRİZA’da yaşanan siyasi çalkantılardan dolayı, PASOK Partisinin Yunanistan’da ikinci parti konumuna yükselişini Avukat ve genç siyasetçi Deniz Mehmet’e sorduk ve PASOK Partisi’nin şu anki yükselişini değerlendirmesini istedik.

Avukat Deniz Mehmet şu değerlendirmeyi yaptı:

“PASOK Partisinin yükselişi engellenemez”

“Yerel seçimlerin sona ermesiyle, sandıktan çıkan mesaj çok nettir. PASOK Partisinin adım adım ve güçlü bir şekilde geldiğini ve toplumda ne kadar köklü bir yere sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Yeni Demokrasi Partisi bu galibiyeti her ne kadar küçümsemek istese de, seçmenlerin artık PASOK Partisine doğru yöneldiğini ve desteklediğini görmekteyiz.

Her geçen gün, sabit ve sağlam temellere dayalı bir şekilde oy oranını arttırdığına şahit olmaktayız. En son yapılan anket sonuçlarında %16′ ya varan bir oy yüzdesi ile ikinci parti olduğunu, adım adım birinci parti olma yolunda ilerlediğini ve her geçen gün daha da yükseldiğini izlemekteyiz.

Yeni Demokrasi Partisi, yerel seçimlerde umduğunu bulamamış ve garanti olarak gördüğü Eyalet ve Belediyeleri kaybetmiştir. Bunların başında Selanik ve Atina’da büyük bir yenilgiye uğramış ve sayın Nikos Andrulakis’in aday olarak desteklediği, sayın Haris Dukas, sayın Kostas Bakogiannis’e karşı büyük bir zafer elde etmiştir.

SİRİZA Partisinde yapılan seçimler sonrası, Başkan seçilen sayın Kasselakis’ten sonra, parti içi tartışmalar ve anlaşmazlıklar sonucu, ana muhalefet rolünü yeterince yerine getiremediklerine şahit olmaktayız. Bu zorlu görevi PASOK Partisi üstlenmiştir.

PASOK Partisi, Yeni Demokrasi Partisine karşı bilgili ve yapıcı bir şekilde muhalefet yapan tek partidir. Kendine has ilke ve ideolojisi olup, toplumda orta tabaka ile alt tabakaya hitap eden siyasi programı ve toplumun kalkınması için sunduğu gerçekçi tekliflerini, yılmadan mecliste savunmaktadır. Hükümete karşı dik durarak, toplumun yararına olan politikalara oy verip, toplumun zararına karşı olan politikalara, bilgili ve yapıcı bir şekilde itiraz ettiğini ve teklifler sunduğunu görmekteyiz.

PASOK Partisinin iktidar olduğu, o güzel yılları özleyen toplum, PASOK Partisinin yapıcı siyasetine yeşil ışık yaktığını ve pozitif not verdiğine şahit olmaktayız. Parti içi sürekli yenilenen kadrosuyla, genç, dinamik ve yeni nesille, PASOK Partisi geleceği adım adım inşa etme yolundadır. Bilgili, gerçekçi ve uygulanabilir bir siyasetle, doğru bir siyasi anlayışla, doğaya karşı saygıyla, toplumda gerçek ihtiyaç sahiplerine gösterdiği önemle, yenilenebilir enerji kaynaklarına göstermiş olduğu ilgiyle, devleti idare etmeye ve hükümet görevini üstlenmeye hazır olduğunu görmekteyiz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu