Yunanistan Haber

“Özgürlüğümüz Toprak Bütünlüğümüz ve Egemenlik Haklarımız Tartışılmaz”

Osmanlı’dan kurtuluşunun 203. yıl dönümü kutlamalarına katıldı ve Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Osmanlı’dan kurtuluşunun 203. yıl dönümü kutlamalarına katıldı ve Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Miçotakis hükümetinin Devlet Bakanı Makis Voridis, Kalavrita’nın Osmanlı’dan kurtuluşunun 203. yıl dönümü kutlamalarına Başbakan Kiriakos Miçotakis’i temsilen katıldı.

Bakan Makis Voridis sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Özgürlüğümüz, toprak bütünlüğümüz ve egemenlik haklarımızı savunma görevi tartışılamaz ve öyle kalacaktır. Milletimizin özgürlüğü için kendilerini feda eden bilinen ve bilinmeyen tüm kahramanlara şeref ve şan olsun.” İfadelerini kullandı.

Mora’daki ilk ciddi isyan hareketi Kalavrita Kazası’nda başladı

Mora’daki ilk ciddi isyan hareketi Kalavrita Kazası’nda başladı. Bu gelişme İstanbul’da büyük yankı uyandırdı. Aynı zamanda Mora Eyaleti’nin yönetim merkezi Tripoliçe ve etraftaki kalelerde yaşanan hareketlenmeler sonrası Balyabadra (Patras) Piskoposu Germanos önderliğindeki Rumlar, 6 Nisan 1821 (eski Yunan takvimine göre 21 Mart)’de Kalavrita Kalesi’ne bağımsızlık bayrağını dikerek isyanı resmen ilan ettiler.

Dağlardan inen Rum asiler ise Kalavrita’daki 200’den fazla Müslüman’ın evini basılıp, bütün erkekleri katlettiler. Türk kadınlar esir alındı. Buradaki katliamlar iki gün aralıksız sürdü. Kalavrita’da yaşanan katliamın haberleri hemen duyuldu ve bölgedeki Türklerin kalelere kapanmasına neden oldu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu