Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Önümüzdeki Yıllarda Bunları Ekenler Kazanacak (Bu haberi Azınlık insanı okusun)

Azınlık temsilcileri haricinde bu önemli toplantıya kendi toplumunu, bölge çiftçisini savunan herkes katıldı. Ya Azınlığı kim savunacak? Azınlığın hakkını kim arayacak?

Azınlık temsilcileri haricinde bu önemli toplantıya kendi toplumunu, bölge çiftçisini savunan herkes katıldı. Ya Azınlığı kim savunacak? Azınlığın hakkını kim arayacak?

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Georgantas, Kumçiftliği’ne (Orestiada) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada, önümüzdeki yıllarda Buğday, Mısır, yağlık Ayçiçeği ekenlerin yüksek fiyatlar alacaklarına dikkat çekti.

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Georgantas, Meriç (Evros) bölgesi Hububat Tarım Kooperatifi “Birlik” (Enosi) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı ve bir konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Georgantas, Kumçiftliği’nden çiftçilere seslenerek, önümüzdeki yıllarda üç dinamiğe sahip olduğunu ileri süren Meriç (Evros) ilinin bitkisi olan Buğday, Mısır ve Ayçiçeği’nin yüksek fiyatlara sahip olacağı inancını dile getirdi.

Hububat Tarım Kooperatifi Başkanı Lampis Kumbridis’in koordinatörlüğünde, 150 çiftçinin katılımıyla üç saatlik bir diyalogun gerçekleştirildiği toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında yaşanan enerji krizi sonucu artan üretim maliyetlerinin etkileri tartışıldı.

Meriç (Evros) bölgesi, Buğday, Mısır ve Ayçiçeği’nde Yunanistan için ana üretim merkezidir. Kumçiftliği bölgesinde her yıl yaklaşık 150.000 dönüm Ayçiçeği ekilmesi, Yunan üretiminin %20’sine tekabül etmektedir.

Toplantıya katılan üreticiler, Avrupa Komisyonu kararının sunduğu bir imkan olan nadasa bırakılan alanlardan yararlanarak, belirli ürünlerdeki mahsulü artırma isteklerini Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Georgantas’a bizzat ilettiler.

Bakan Georgantas konuşmasında, Kiriakos Miçotakis hükümetinin amacının hububattaki mahsulün artırılmasını sağlamak olduğunu vurguladı ve yumuşak Buğday ve Mısır için de tarım ürünlerine sağlanan devamlı ve birleşik destek programı kapsamına dahil edilmesi için dilekçenin ilgili Avrupa mercilere gönderildiğini belirtti.

blank

Georgantas, Başbakan Kiriakos Miçotakis hükümeti tarafından çiftçilerin desteklenmesi için alınan 200 milyon Euro tutarındaki önlemlere ve ayrıca Avrupa Komisyonu’nun Yunanistan’da bulunan Kriz Fonu’nu etkinleştirme kararına özel atıfta bulundu. Bu fondan ek olarak Yunanistan’a 26 milyon Euro daha sağlanacak.

Bakan Georgantas konuşmasında, çiftçilerin daha fazla desteklenmesi ve gübre alımı için bir planın değerlendirildiğini söyledi. Aynı zamanda, çiftçilerin bu yıl da hizmet ücretinden muaf tutulduğunu doğruladı.

CAPPUCCİNO’NUZU NEREDE İÇİYORSUNUZ?

Bölgemize Kırsal Kalkınma Bakanı geldi haberiniz var mı?

blank

blankblank

Bu önemli toplantıya maalesef, günden güne biten, sistematik politikayla Yunan devleti tarafından bitirilen azınlık çiftçisini temsil etmek üzere bir Allah’ın kulu dahi katılmadı.

Yazık vede çooook yazık. Koskocaman Kırsal Kalkınma Gıda Bakanı ayağınıza kadar gelmiş, siz ise nerelerde CAPPUCCİNO içiyorsunuz acaba?

Anlaşılan siz bu Azınlığa bundan sonra bir şey veremeyeceksiniz! Zerre kadar faydanız olmadı, olmayacak!

90 Euro diye tutturdunuz gittiniz halen türküsünü söylüyorsunuz. 90 euro ile tütün üreticisi neresini düzeltsin? Hangi borcunu ödesin? Yeni üretim yılına nasıl başlasın?

Daha fazlasını yazarsam yine bana kızacaksınız! Kızın girsin! İnceldiği yerden de kopsun korkum da yok. Halkım söz konusu olunca asla korkmuyorum!

Ama siz seçilmişler her gün eriyip gidiyorsunuz. Size bundan sonra bir tek oy dahi vermesin bu Azınlık insanı. Şimdiye kadar verdi de ne yaptınız?

Batı Trakya boşalıyor EEEEYYYYYYY!!!!!!!! Size sandıkta oy verecek insan da kalmayacak, yüzünüze bakan da olmayacak!

Bakın toplantıya katılanlar kimlermiş!!!!!

blank

DMT Eyalet Başkanı Hristos Metios,

Evros Bölge Yardımcısı Dimitris Petrovic,

Tarım Politikası ve Hayvancılık Bölge Başkan Yardımcısı Vasilis Delistamatis,

Milletvekilleri;

Hristos Dermecopulos,

Stavros Keleçis,

Dimetoka Belediye Başkanı Romilos Hacigiannoglu,

Ayrıca, ND Milletvekili Anastasios Dimoshakis ve SYRIZA Anastasia Gara’nın temsilcisi de katıldı.

Bizim Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Eyalet Meclis Üyeleri neredeydi?

Yunanlıların Traktörlerine bir bakın!

Bir de yan taraftaki traktöre bakın!

blank

Avrupa Birliği’nden gelen destek kalkınma primleri kimlere fayda sağlamış bir bakın!

Hani ayrımcılık yoktu?

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu