Ελληνικά Νέα

Oι αγρότες Συλλαλητήριο στην Αθήνα και κλείσιμο δρόμων

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες, κατά την πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια.

Στην πανελλαδική σύσκεψη που ελήφθη η απόφαση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 ομοσπονδίες, που κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις από αύριο Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αγρότες αποφάσισαν:

-Κλιμάκωση της κινητοποίησης

– Να κλείνουν από αύριο την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική , επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ.

– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.

– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Τα αιτήματα των αγροτών είναι:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Ανοιχτή σε διάλογο η κυβέρνηση αλλά όχι με κλειστούς δρόμους

Από την πλευρά της η κυβέρνηση απευθύνει κάλεσμα διαλόγου στους αγρότες ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί με καθεστώς κλειστών δρόμων.

Σχολιάζουν επίσης ότι αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή διαλόγου το γεγονός πως «οι αγρότες δεν έοχυν κοινά αίτημα ούτε και ενιαία εκπροσώπηση», ενώ επισημαίνουν, δε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει τους ίδιους πόρους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Ελλάδα, όταν αυτοί μειώθηκαν για άλλες χώρες.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε «υπερβολικές απαιτήσεις» και προτάσεις των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων. Και συγκεκριμένα: Στο όνομα της αναζητούμενης και επιθυμητής οικολογικής μετάβασης της γεωργίας, να περιοριστούν πολύ οι εκτάσεις που καλλιεργούνται, να μειωθούν ενισχύσεις, να αυστηροποιηθούν οι τρόποι παραγωγής. Για όλα αυτά, για τα οποία σήμερα εν πολλοίς δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες.

«Η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά ειδικά στον πρωτογενή τομέα πρέπει να γίνει με προσοχή και με μέτρο» καταλήγουν χαρακτηριστικά.

Οι αγρότες από την πλευρά τους, ξεκαθαρίζουν ότι τα έξι κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους, τα οποία, ωστόσο δεν είναι ενιαία.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu