Video HaberYunanistan Haber

Nikos Dendias: “Türk Saldırganlığı Kabul Edilemez, Reddediliyor Ama Bizi Korkutmuyor”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias yine Türkiye’yi hedef aldı mesaj gönderdi, “Bizi korkutmuyor.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias yine Türkiye’yi hedef aldı mesaj gönderdi, “Bizi korkutmuyor.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Parlamento’da  Milli Savunma ve Dışişleri Komisyonu’na yaptığı konuşmada, Yunanistan’a ait olan adalar hakkında Türk yetkililerin raporlarının kabul edilemezin ötesinde olarak nitelendirirken, bir kez daha Ankara’ya mesaj göndererek, Yunanistan’ın bunu hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini belirtti.

Dendias konuşmasında, “Yunanistan hiçbir şekilde retorik keskinleştirme tuzağına düşmeyecek ve benzer tehditleri ve ifadeleri ile karşılık vermeyecek ve nihayetinde uluslararası hukuk ve uluslararası meşruiyet meselesini bir doğu pazarlığına dönüştürmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

Bakan Dendias özetle şunları dile getirdi:

“Vatanımızı kendi başımıza da savunabiliriz, bu bizim görevimiz, yapamazsak vay ki halimize”

“Son günlerde Türk yetkililerin söylediklerini küçümsemeyeceğim. Yunan adalarının işgalinden bahsetmek kabul edilemez. Bir önceki gün Fransız Dışişleri Bakanının önünde “kabadayılık” ifadesini, eşi benzeri görülmemiş, duyulmamış, eleştiriye tahammülü olmayan, hiçbir cevabı hak etmeyen bu şeylerin ne kadar kabul edilemez olduğunun altını çizmek için kullandım.

Yunan siyasi sisteminin, Yunan halkının partilerinin ve Yunan toplumunun mutlak bir birlik beraberlik içinde olduğu apaçıktır. Herkesin ne zaman geleceğine dair piyasa tehditleri Yunan halkına dokunmuyor. Yunanistan hiçbir şekilde retorik keskinleştirme tuzağına düşmeyecek ve benzer tehditleri ve ifadeleri ile karşılık vermeyecek ve nihayetinde uluslararası hukuk ve uluslararası meşruiyet meselesini bir doğu pazarlığına dönüştürmeyecektir. Yunanistan öyle bir ülke değil.

Avrupa gerçekliğinin, demokratik gerçekliğin, insan haklarının korunduğu bir alanın parçası olmayı, büyük fedakarlıklarla başardık, ait olduğumuz yer orası, konumlarımızı bu şekilde formüle ediyoruz ve nereden gelirse gelsin, ister komşu isterse başkası, kimsenin bizi kendi sebepleri ve kendi siyasi taktikleri ile onların seviyesine çekmesine izin vermeyeceğiz.

ABD’nin de bu konuda net bir tavır aldığını ve AB temsilcisinin hepimiz adına net bir tavır aldığını, tıpkı AB’nin Çek Dönem Başkanlığı gibi net bir tavır aldığını vurgulamak istiyorum, altını çizmek istiyorum. Bu konuların üçünde de, yeterli yanıtın verildiğinin en iyi belgesi olarak Türkiye tarafından öfkeli bir tepkinin gelmiş olmasıdır.

Elbette vatanımızı kendi başımıza da savunabiliriz, bu bizim görevimiz, vay ki halimize. Dünyada hiçbir ciddi ülke savunmasını başka güçlere devretmez. Ancak bu, dostlarımız olmadığı, müttefiklerimiz olmadığı, desteğimiz olmadığı anlamına gelmez. Hem Alman Dışişleri Bakanının hem de Fransız Dışişleri Bakanının, Atina ve Ankara’da olduğunu hatırlıyorum ve orada da burada da söyleyeceklerimi söyledim. Türk saldırganlığı kabul edilemez, reddediliyor ama bizi korkutmuyor.”

VİDEO İZLE: 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu