Yunanistan Haber

“Ne Diyorsunuz? Dalış Yapıp Karşıya Geçeyim Bakalım Ne Olacak”

Panagiotopulos, "Ne diyorsunuz? dalış yapıp karşıya gitmek üzere çekileyim ve bakalım ne olacak. Sadece 6 deniz mili.”

Yunan Savunma Bakanı Panagiotopulos, daha önce Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Harp Okulu öğrencisinin yüzme standardı 2 bin metre. Yani yüzerek giderler” sözlerine haftalar sonra göndermede bulundu. Panagiotopulos Kızılhisar adasında bulunduğu gün, “Ne diyorsunuz? dalış yapıp karşıya gitmek üzere çekileyim ve bakalım ne olacak. Sadece 6 deniz mili.” Dediği belirtiliyor.

To Vima gazetesinde ilginç bir makale yer alıyor. Yunan Bakan Panagiotopulos, geçtiğimiz günlerde Kızılhisar adasında bulunduğu gün Limanda konuştuğu bir anda “Türkiye’ye yüzerek geçeyim mi? demiş.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Haralambos Lalusis ile birlikte hükümeti temsilen Kızılhisar (Kastelorizo) adasınının kurtuluşunun 79. Yılı kutlama törenlerine katılmak üzere gitmişti.

Vima gazetesinde çıkan bir makalede Savunma Bakanı Panagiotopulos’un Kızılhisar adasında bulunduğu sırada şu sözleri sarf ettiği belirtiliyor:

“Ne diyorsunuz dalış yapıp karşıya gideyim mi?”

Şimdi sizi Kastellorizo adasında bir yürüyüşe götüreceğim. Orada limanın bir yerinde Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos (o zaman adanın kuruluşunun yıl dönümü vesilesiyle adadaydı) ve adadaki sakinler arasında neler konuşuldu, aralarında Belediye Başkanı da bulunuyordu.

Bakan o sabah denize bakarken “takım elbisesinin içinde kaynıyor” gibiydi ve bir noktada döndü ve muhataplarına bir şey söyledi ve hepsini bir anda suskunluk içinde bıraktı:

Panagiotoplos, “Ne diyorsunuz? dalış yapıp karşıya gitmek üzere çekileyim ve bakalım ne olacak. Sadece 6 deniz mili.”

Ve hemen aklıma Akar’ın, Türk askerlerinin güya yüzerek gelebileceği Kastellorizo ile ilgili açıklamaları geldi. Savunma Bakanı bir noktada yüzerek karşıya geçmeye çalışır mı bilmiyorum ama ilgili ekipmanın hazır olduğunu biliyorum (Yüzme Federasyonu Başkanı ona teklif etti). Ve nihayet karar verir ve yüzerek karşıya geçerse, Yunan Bakanı yüzme takımı ile denizden çıktığını gören Akar’ın yüz ifadesi enteresan olacak.”

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu