Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Müftü Şerif Hakkında Dışişleri Bakanı Gerapetritis’e Soru Önergesi Sundu

Parlamento Başkan Yardımcısı Konstantinopulos Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif hakkında Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis’e bir soru önergesi sundu.

Parlamento Başkan Yardımcısı Konstantinopulos Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif hakkında Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis’e bir soru önergesi sundu.

PASOK Partisi Mora Arkadia ili Milletvekili ve aynı zamanda Yunanistan Parlamentosu 5. Başkan Yardımcısı olan Odisseas Konstantinopulos, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif hakkında Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis’e bir soru önergesi sundu.

Soru önergesinin nedeni ise, 6 Ağustos tarihinde Mehrikoz futbol sahasında gerçekleştirilen “SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri”nde, SEÇEK Derneği yöneticileri tarafından Rodop PASOK Milletvekili İlhan Ahmet’in etkinlikte protokolün bulunduğu masaya oturmaması ve alanı terk etmesi için uyarıldığı ileri sürülüyor.

İlhan Ahmet’in uyarılma gerekçesinin ise, protokol masasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolosu Barış Çulha ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in bulunduğunu ve bu nedenle kendisinden alandan ayrılması istenildiği belirtiliyor.

PASOK Partisi Milletvekili Yunanistan Parlamentosu 5. Başkan Yardımcısı Odisseas Konstantinopulos soru önergesinde “Sahte Müftü İbrahim Şerif hangi sıfatla ortaya çıkıyor?” ifadesini kullanarak Dışişleri Bakanı Gerapetritis’e şu soruları yöneltiyor:

“Sahte Müftü İbrahim Şerif hangi sıfatla ortaya çıkıyor?”

blank

Α) 6 Ağustos 2023 tarihinde dağlık Rodop bölgesi Kehros (Mehrikoz) yerleşim biriminde söz konusu etkinliğin organizasyonu sırasında olup bitenlerden devletin haberi var mıydı?

Β) Bu etkinliğe Yunan makamlarından bir temsilci de davet edildi mi?

C) Edilmediyse, bu yerel derneğin organizatörlerinden neden davet edilmediğine dair bilgi alınması talep edildi mi?

D) Bölge İdaresi yönetimi kurumun itibarsızlaştırılmasını neden kabul etti?

Ε) Konuk yabancı bir diplomatik makamın, ev sahibi ülkenin yasal ve kurumsal gerçekliğine saygı göstermemesi yasal mıdır?

F) Sayın İbrahim Şerif (Gümülcine Seçilmiş Müftüsü), Yunan topraklarında Müslüman azınlığa mensup vatandaşların bulunduğu etkinliklere hangi resmi sıfatla katılıyor ve mevcut Parlamenterleri ve özyönetim temsilcilerini kurumsal olmayan, gayri meşru ve kabul edilemez bir şekilde itibarsızlaştırıyor gibi görünüyor?

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu