Batı Trakya Haber

Müftü İbrahim Şerif Antalya Diplomasi Forumu’na Katıldı

Müftü İbrahim Şerif Cuma namazını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Antalya-Belek Merkez camiinde eda etti.

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) Antalya’da bugün başladı.

ADF’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra 17 Devlet ve Hükümet Başkanı, 80 Bakan, 39 Uluslararası Teşkilat temsilcisi başta olmak üzere, 2 bin 500 kişi katılıyor.

Batı Trakya’dan Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Mustafçova eski Belediye Başkanı Gazeteci Cemil Kabza ve BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni A Haber Yunanistan Muhabiri İlhan Tahsin de katılanlar arasında yer alıyor.

blank

Antalya Diplomasi Forumu resmi açılışı öncesinde Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Cuma namazını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Antalya-Belek Merkez camiinde eda etti.

blank

Daha sonra Antalya Diplomasi Forumu açılışına katılan Müftü İbrahim Şerif, burada değişik Bakan, Bakan Yardımcıları ve diplomatlarla görüşme konuşma fırsatı buldu. Müftü Şerif, Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlığın sorunları ve mevcut son durum hakkında görüşlerini aktardı. Müftü Şerif, Rodos ve İstanköy’de yaşayan Türklerin de değişik alanlarda karşılaştığı sorunlara değindi.

Müftü İbrahim Şerif, bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetli misafirlerin onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Müftü Şerif şahsına ait twitter hesabında şu aşağıdaki paylaşımları yaptı:

“Antalya Diplomasi Forumu başlamak üzere, bir çok ülke liderlerinin, diplomatlarının, basın mensuplarının katıldığı forum, bölgemize ve insanlığa hayırlara vesile olsun.”

“Sn. Bakan Çavuşoğlu ile akşam yemeğinde görüştük. Masamıza kadar gelip bizi kucaklayarak hoşlayan Bakana teşekkür ediyorum.”

blank

“Hırvatistan’ın İstanbul Başkonsolosu ve Slovenya Dışişleri Genel Sekreteriyle yemekte tanıştık, ortak projeler konuştuk.”

blank

Müftü İbrahim Şerif, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile birlikte sohbet ederek son gelişmeleri değerlendirme fırsatı buldu.

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu