Yunanistan Haber

Miçotakis’ten Dışişlerine Önemli Bir Atama

Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından Dışişleri Bakanlığı’na önemli bir atama yapıldı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından Dışişleri Bakanlığı’na önemli bir atama yapıldı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’ten Dışişleri Bakanlığı’na önemli bir atama yapıldı. Daha önce Ankara’da Yunanistan Büyükelçilinde Büyükelçi Müsteşarı olarak görev yapan Büyükelçi Theocharis Lalakos Dışişleri Bakanlığı’na yeni Genel Sekreter olarak atandı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın 19.8.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararının ardından Genel Sekreterlik görevine Büyükelçi Theoharis Lalakos atandı. Lalakos diplomatik kriz konularını çok iyi karşılayan ve yöneten biri olarak biliniyor.

Büyükelçi Theocharis Lalakos, mevcut görevini üstlenmeden önce Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Genel Müdürüydü. Batı Trakya’daki Türk Azınlığın konularında uzaman olarak biliniyor. İskeçe’deki Siyasi İşler Bürosu da Theocharis Lalakos’un departmanına bağlıydı.

Büyükelçi Theocharis Lalakos Dışişleri Bakanlığı’nda hizmet kariyeri boyunca, Lefkoşa Büyükelçisi, Washington Büyükelçisi, dönemin Üsküp İrtibat Bürosu Başkanı ve Ankara Büyükelçiliği Büyükelçi Müsteşarı gibi bir dizi kilit pozisyonlarda görev yaptı.

Atina’daki Başbakanlık Maksimu kaynaklarına göre Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Büyükelçi Theocharis Lalakos’un Dışişleri Bakanlığı’na yeni Genel Sekreter olarak atanmasının tesadüf olmadığı ileri sürülüyor.

Theoharis Lalakos

 

1986’dan beri diplomatik misyonda görev yapıyor.

1957 yılında doğan Theoharis Lalakos diplomatik misyona 1986 yılında girdi.

Amherst College, Massachusetts’ten Tarih alanında lisans derecesine ve Johns Hopkins Üniversitesi’nde İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu’ndan yüksek lisans derecesine sahip.

Ankara ve AB’de görev süresi

Büyükelçi Theoharis Lalakos, Mısır’ın İskenderiye kentinde Konsolos olarak görev yaptı, Ankara’daki Yunan Büyükelçiliğinde iki dönem maslahatgüzarlık yaptı (1994-1998 ve 2010-2013) ve Yunanistan-Türkiye ve Kıbrıs (Güney) hakkında derin bilgiye sahip bir diplomat olarak değerlendirilmektedir.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın AB Ortak Dış ve Savunma Politikası Dairesi Başkanlığı (2009-2010) konumundan, üye ülkeler arasındaki süreçlerde Yunanistan’ı temsil etti.

ABD’ye geçiş ve sonraki durak Güney Kıbrıs

Geçmişte Washington’da 2000-2004 yılları arasında Yunanistan Büyükelçiliği Siyasi Müşaviri olarak görev yapan Theoharis Lalakos, 2016 yılında Yunanistan’ın ABD Büyükelçiliği görevini üstlendi.

2020’de Theoharis Lalakos, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçisi görevini üstlenmek üzere Washington’dan ayrıldı ve 2021 yılına kadar Dışişleri Bakanlığı’nda siyasi direktör olarak görev yapmak üzere Atina’ya döndü.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu