Yunanistan Haber

Miçotakis: “Yunanistan Türkiye’nin ‘Oldu-Bitti’lerle Yaptığı Hiçbir Şeyi Kabul Etmeyecek”

"Türkiye ile açık diyalog yoluna tamamen bağlıyız ve aynı zamanda bölgemizde bağımsızlığımızı ve egemenlik haklarımızı savunacağımızı açıkça ortaya koyuyoruz."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis gittiği Londra’da LSE Yunan Gözlemevi’nin kuruluşunun 25. yıl dönümü münasebetiyle yapılan söyleşide “Yunanistan Türkiye’nin oldu-bitti’lerle yaptığı hiçbir şeyi kabul etmeyecek” dedi.

London School of Economics Yunan Gözlemevi müdürü Kevin Featherstone’un Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği ilke ve değerleriyle “uyumlu” olup olmadığı sorusuna Başbakan Miçotakis şu yanıtı verdi:

“Sadece Yunanistan’ın değil, Avrupa Birliği’nin de Türkiye ile ilişkilerinin son yıllarda çok daha karmaşık hale geldiği benim için çok açık. Türkiye, revizyonist bir gündemi zorluyor ve Yunanistan dahil tüm komşuları için sorun yaratan eski tarz imparatorluk emelleri yansıtıyor.

Biz ise bir yandan Türkiye ile açık diyalog yoluna tamamen bağlıyız ve aynı zamanda bölgemizde bağımsızlığımızı ve egemenlik haklarımızı savunacağımızı açıkça ortaya koyuyoruz. Türkiye’nin oldu-bitti’lerle yaptığı hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz.

Mart 2020’de, Türkiye açıkça ve alenen on binlerce çaresiz insanı Yunanistan sınırını geçmeye zorladığında, kolaylaştırdığında ve teşvik ettiğinde, mülteci sorununun açık bir şekilde araçsallaştırılmasıyla karşı karşıya kaldık.

O zaman Atina’nın pozisyonu netti. AB’nin desteğiyle sınırlarımızı savunduk ve Türkiye’yi çaresiz insanları araçsallaştırmak yerine 2016 göç anlaşmasının ruhuna geri dönmeye davet ettik.

Maalesef bu durum devam ediyor, her gün son derece tehlikeli (kendi güvenlikleri için) botlarla Yunanistan’a geçmeye çalışan insanlar var.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu