Yunanistan Haber

Miçotakis: “Yunanistan Egemenliğinin Sorgulanmasına Müsamaha Göstermeyecek”

"Kapıları tehditlere karşı kapalı, pencereleri ise barışçıl önerilere açık tutuyoruz."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Salı günü Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında yine Türkiye’ye yüklendi ve sert mesajlar gönderdi.

Miçotakis konuşmasında Türkiye ile ilgili bölümlerinde şunları dile getirdi:

“Türkiye’nin rüzgarlı iddialarına gerçekler ve Uluslararası Hukuk cevap verirken, provokasyonuna ise kendi hazırlığımızla karşı çıkıyoruz. Türkiye, Avrupa ailesinin bir üyesi olan başka bir ülkenin egemenliğini açıkça sorgulamaktadır. Avrupalılar tarafından bu dikkate almalıdır. Doğu Akdeniz’de yeni revizyonizmlere ve imparatorluklar fantezilerinin canlanmasına ihtiyacımız yok. Yunanistan, toprak egemenliğinin ve ulusal bütünlüğünün sorgulanmasına müsamaha göstermeyecektir. Farklılıklar, kabadayılıkla değil Uluslararası Hukuk temelinde çözülür. Kapıları tehditlere karşı kapalı, pencereleri ise barışçıl önerilere açık tutuyoruz.

Yunanistan, doğu sınırlarının Türkiye’den on binlerce göçmen tarafından sürekli işgal girişimleri aldığı 2020’de Avrupa’nın bekçisi olarak ortaya çıktı. David Sassoli, Charles Michel ve Komisyon Başkanı 48 saat içinde Yunanistan’daydı. Bu, köle tacirlerinin taktiklerinin kanıtladığı gibi, devam eden bir meseledir.

Diplomasimiz İtalya ve Mısır ile MEB sınırlandırması, Fransa ve ABD ile savunma anlaşması imzaladı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu