Yunanistan Haber

Miçotakis: “Türkiye İle Oturup Medeni Komşular Olarak Konuşabilmeli Ve Birlikte Çalışabilmeliyiz”

"Türkiye'nin göç konusunda önemli bir rol oynadığını ilk söyleyen benim. Yunanistan denizde 10.000 kişiyi kurtardı."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis New York’ta CNN televizyonuna konuştu. Başbakan Miçotakis, yaptığı yorumunda yine Türkiye ile ilgili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM kürsüsünden Yunanistan’a yönelik mültecilerin dramı konusunda suçlamaları değerlendirdi.

Miçotakis, “Türkiye’nin göç konusunda önemli bir rol oynadığını ilk söyleyen benim. Yunanistan denizde 10.000 kişiyi kurtardı. Bugün sadece birçok çocuk dahil yüzlerce insanı kurtardık. Göçmenleri araç olarak kullanan bir ülkenin Yunanistan’ı insanlığa karşı suç işlemekle suçlaması inanılmaz.

Yani bu gerçekliğin tamamen çarpıtılması ve bu yalan haberle gerçekten çok hayal kırıklığına uğradım. Türkiye ile oturup medeni komşular olarak tartışabilmeli ve birlikte çalışabilmeliyiz.

Ama uluslararası meselelerinizi çözmenin yolu bu değil. Son aylarda Yunanistan’a yönelik temelsiz ve kabul edilemez suçlamalarla Türk retoriğinin kreşendosunu gördük, Yunan adalarının egemenliğini tehdit ediyorlar ve bu tür söylemlerin kabul edilemez olduğunu açıkça belirttik. Egemen devletler arasındaki anlaşmazlıkları çözmenin bir yolu vardır ve bu uluslararası hukuk, deniz hukuku ve diyalogdur. Türkiye’yi sürekli bizimle oturup medeni bir şekilde konuşmaya teşvik ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a karşı göç konusunda bunu neden yaptığı sorulduğunda Miçotakis, Tayyip Erdoğan’ın ne düşündüğünü bilmediğini söyledi. Ayrıca uzun süredir bir iç gündemine sahip olduğunu belirterek, bu söylemin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Başbakan Miçotakis, “Biz Uluslararası Hukuka ve Deniz Hukukuna göre hareket ediyoruz” dedi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu