Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Miçotakis, Stilianidis, Haritu ve İlhan Ahmet, Azınlığa Karşı Sizin Farkınız Ne Ki?

Sayın SAĞ’cı Başbakan Miçotakis, boşuna uğraşma ki zaten de uğraşmadığın belli ve bu Azınlık her şeyi biliyor. Senin Yeni Demokrasi partin hiç değişmemiş, değişmeyecek!

Bir Başbakan Miçotakis geldi Batı Trakya’ya, İskeçe’de sabah kahvesini yudumladı, vatandaşlarla el sıkıştı. Eeee, tabii ki de çağımızın modası sosyal paylaşım hesaplarında selfi olmazsa olmaz! Vatandaşlara yakın olduğunu nasıl kanıtlayacak ki?

Aynı Başbakan Gümülcine’ye de geldi. İskeçe-Gümülcine arası Egnatia Otoyolu hizmete açılmazdan önce yaklaşık 56 km idi. Eski yol köylerin içinden geçerdi ve Başbakan ve Bakanlar bu köylerde duraklayıp vatandaşlarla zaman zaman sohbet ederlerdi. Şimdi artık otoyol oldu, geçişler bir selam sabah vermeden yapılıyor.

Başbakan Miçotakis’in bu ziyareti ile ilgili bir şeyin altını çizmemiz gerekirse, “Azınlık bizim ülkemizin gururu, Avrupalılar örnek alarak çalışmalar yapmalıdır” sözleri havada kaldı. Neden mi havada kaldı? Başbakan Miçotakis geldi, Gümülcine’de Müzik Sarayı’nda konuştu, Azınlık insanı bir kez daha şunu açıkça gördü. SAĞ ve tam SAĞ, buna merkez SAĞ demek mümkün değil, çünkü merkez SAĞ delil. Yeni Demokrasi Partisi Azınlığa karşı her zamanki gibi! Aynı zihniyet, aynı davranış ve tarzdan yuvarlak kelimeler, seçim öncesi içi boş vaatler vb.

Atina’da Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda şu an Azınlığın bırakın kronikleşmiş sorunlarını, Batı Trakya’daki Azınlığın “A” sının dahi anılmadığını Başbakan onaylamış oldu Gümülcine’de. Azınlık varmış, yokmuş Başbakan Miçotakis ve Bakanlar Kurulunun yarısı da buradaydı ama gelin görün kimsenin umurunda değil.

Amma İstanbul’daki Rum Azınlığa gelince breh, breh breh, mübarek akan sular duruyor. Sanki onlar gökten zembille inmişler de biz Batı Trakya’ya sonradan öküz arabalarıyla gelmişiz. Evet! Batı Trakya’ya öküz arabalarıyla Mübadele ile gelenler oldu, Türk köylerine yerleşenler oldu, ama onlar bizler değildik. Biz hep buradaydık sayın Başbakan! Tilki 100 yaşında, Tilkicik 101 olma yarışında.

Sayın SAĞ’cı Başbakan Miçotakis, boşuna uğraşma ki zaten de uğraşmadığın belli ve bu Azınlık her şeyi biliyor. Senin Yeni Demokrasi partin hiç değişmemiş, değişmeyecek! Neden mi? Siz insanları ötekileştiriyorsunuz ve sonra da yuvarlak kelimelerle oluşturduğunuz “sınırlarımız dışında Azınlığı kullananlar var” diyerek başka ülke veya ülkeleri suçluyorsunuz. İşte siz değişemezsiniz! Bu Azınlıkla da barışamazsınız vede Azınlığın çözmek istemediğiniz sorunlarını her daim olduğu gibi hasır altına sürmekten başka bir şey yapamazsınız.

Yunan Parlamentosu yıllardan beri 300 sandalyeli. Kimler geldi, kimler geçti o çatının altından. O koltuklarda bizim oylarımızda gönderdiğimiz Milletvekilleri de oldu. Parlamentoda 300 sandalye var, Azınlığın ise 300 sorunu yak. Sorunları o koltuklarda oturanlar da tek tek biliyor, ama dilleri var konuşamıyorlar, gözleri var görmüyorlar.

Hele hele son yıllarda o koltuklardan birinde oturan biri var, onun adı da İlhan Ahmet, sözde Azınlık milletvekili demeye şahit lazım. Ben şahitlik edemem. Son olarak, bir Bakan Yardımcılığı uğruna önce Azınlığın davasını sattı! Sonra da yetmiyormuş gibi Anavatan Türkiye’nin Cumhurbaşkanını, Gümülcine’deki Başkonsolosluğu ve onun temsilcisini öyle bir hedefe oturttu ki, Yunanistan yarınlarda şunu söyleyecek Avrupalılara.

“Bakınız efendiler, siz Batı Trakya’da Azınlığın haklarının gasp edildiğini söylüyorsunuz, ama bakın işte biz Azınlıktan Bakan Yardımcısı dahi koyuyoruz. Batı Trakya’da bağıranlar bir avuç. Onlar da Türkiye tarafından hareketlendiriliyor.” Diyecekler. Demediler mi yoksa bu güne kadar?

Ama “Ben çoğunluğun Milletvekiliyim” diyen bir İlhan Ahmet’in Azınlık ve Azınlık hakları vede alın teri hiç de umurunda değil. Onun amacı nasıl olur da bu seçimlerde seçilmeyi başarırım. Savunduğu o iğrenç söylemi, “Başkonsolosluk Batı Trakya’da seçimlere müdahil oluyor” suçlamasını bu Azınlık insanı unutmadı, asla unutmayacak, çünkü Batı Trakya tarihinde Anavatanın temsilciliğini bu şekilde karalamayı yapan bir Milletvekili görmedi bu azınlık.

Son olarak hedef belli

Azınlık insanı şunu asla unutmamalıdır! Önümüzdeki seçimler çok kritik bir seçim olacak. Bu seçimlerde özellikle İlhan Ahmet’in PASOK Partisi Rodop ilinden bir sandalye alacak. Ama o sandalyeyi bu Azınlık kime verecek bu ise en önemlisi.

Görünüşe göre her ne kadar henüz açıklanmasa da, üç aşağı beş yukarı Azınlıktan adaylar belli. Halihazırda Milletvekili olan İlhan Ahmet, yıllardan beri Yerel Yönetimlerin değişik kademelerinde görev yapan Sibel Mustafaoğlu ve Rıdvan Molla İsa’nın aday adayları arasında ismi geçiyor.

Bu son ikiliden her kim aday olarak gösterilirse, inanın özellikle Azınlık için İlhan Ahmet’ten kesin daha iyi olacak. Şimdi zaman birlik zamanı. Azınlığı kendi kaderine terk eden ve sadece kendini düşünen bir de İlhan Ahmet var. Eeee, o kendisi “YETER ARTIK” demiyor, ama bu Azınlık İlhan Ahmet’e karşı “YETER ARTIK”  demeye hazırlanıyor. Gittiği köylerde herkes sırtını dönüyor, o fotoğraf çekerek paylaşım yapıyor. Birileri de kendisine şunu soruyor, “İlhan Ahmet, Anavatana ve Başkonsolosluğa karşı bunu neden yaptın? “diye soruyor. Tütün üreticilerine verdiği o yalan yanlış vaadleri de soranlar var. Ama verecek cevap bulamıyor.

Şimdi, bir tuzak var! Yapılmak istenen belli. Amaç, İlhan Ahmet’in hedef gösterdiği “Başkonsolosluk Batı Trakya’da seçimlere müdahil oluyor” suçlamasını doğrulamak. Sonra da Yunan devleti, hükümeti ve Yunan yerel ve ulusal basını bangır bangır şunu yazacak çizecek ve konuşacak.

Gerçeği yansıtmayan, “BATI TRAKYA’DA AZINLIK TÜRKİYE’YE, GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NA VE ONUN DESTEKLEDİĞİ ADAYLARA SIRTINI DÖNDÜ!”  Diyecekler çünkü onu demek ve göstermek istiyorlar! Oyun büyük.

Oysa Başkonsolosluğun her seçimde olduğu gibi ne adayı var, ne de bu güne kadar Yunanistan’ın içişlerine, bilhassa Batı Trakya’da seçimlere müdahalesi olmadı. Tabii ki hesabına kitabına ve seçimleri kaybettikten sonra cebine uymayanlar suçu nereye atacaklar? Aynen İlhan Ahmet’in yaptığı gibi, Başkonsolosluğa ve onun temsilcisine.

Şimdi seçimleri kaybedecek olan İlhan Ahmet, o istemediği, eleştirdiği T.C. ve Cumhurbaşkanının bulunduğu Ankara’dan, İstanbul’dan sağdan soldan yapayalnız fotoğraflar paylaşmaya devam ediyor. Bilsin ki onu bu fotoğraflar dahi kurtaramayacak.

Çünkü bu Azınlık insanı ne yaptığını özellikle bu konuda 1967, 1974 yılından beri çok iyi biliyor. Kimin kanatları güçlü çok çok iyi biliyor. İlhan Ahmet parti parti dolaşmasına rağmen bu Azınlık insanı kendisine çok sahip çıktı. O ama Azınlığı yarı yolda ve içi boş vaadlerle bıraktı. Bakınız, artık tütün falan filan da hiç konuşmuyor. Ne diyebilir ki?

Ben keza Başkonsolosluğun savunucusu veya herhangi memuru veya basın kuruluşu değilim. Ama Azınlığı kendi çıkarları uğruna, bayramlarda ve özel günlerdeki etkinliklerde Başkonsolosluk bahçesinde bir fotoğraf karesi çektirmek için sıraya girenler, içlerinde Yunan da var Türk de, Azınlığı kendi kaderine terk edenler, Azınlığın sorunlarına sırt çevirip görmezden gelenler, sadece Atina’da barda kafede Kolonaki’de kahve içenler, tabii ki de yazacağım. Hiç gocunmasınlar. Bu Azınlığın yarınlarda geleceğinle kimse asla oynayamaz. Şimdi yaşlı, orta yaşlılar olarak bizler varız, ama yarın biz ahirete intikal ettiğimizde çocuklarımız, torunlarımız burada yaşayacak. Onun için sadece cebini düşünenleri bu seçimlerde evine gönderme zamanı geldi. Seçim sonrası geç olabilir.

Arkası tabii ki de gelecek……..

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. Sn İlhan Tahsin bey iyi akşamlar yazdığınız bu makale, köşe yazınız iyi bir anlam yükledi. Aday adayı olacaklar isimlerde doğru gibi. Tebrikler Selamlar Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu