Yunanistan Haber

Miçotakis: “Sorunlarımızı Çözmek İçin Bir Diyalog Çerçevesi Bulalım”

Başbakan Miçotakis Amerika’dan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorunlarımızı çözmek için bir diyalog çerçevesi bulalım” mesajını ilettim” dedi.

Başbakan Miçotakis Amerika’dan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorunlarımızı çözmek için bir diyalog çerçevesi bulalım” mesajını ilettim” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis, Georgetown Üniversitesi’nde Washington Post gazetecisi David Ignatius ile yaptığı açık görüşmede, NATO’nun ihtiyaç duyduğu son şeyin Yunanistan ile Türkiye arasındaki bir başka gerilim kaynağının olduğunu söyledi.

Başbakan Miçotakis gazeteci David Ignatius’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “saldırgan hareketlerin zamanı değil, tarihe revizyonist görüşleri yansıtmanın zamanı değil, sorunlarımızı çözmek için bir diyalog çerçevesi bulalım” diyerek bu özel mesajı ilettiğini açıkladı.

Bu noktada Kiriakos Miçotakis, son haftalarda Ege’de yaşanan aşırı uçuş olaylarına atıfta bulunarak, “bir NATO ülkesinin başka bir müttefikin hava sahasını ihlal etmesinin kabul edilemez” olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu tür hareketler yaptığını ileri sürerek eleştirdi. Ancak Başbakan Miçotakis aynı zamanda, olumlu bir gündem oluşturmaya ve anlaşmazlıkların kaydedildiği noktaları tanımlamaya yer olduğunu belirterek diyalog kapısını açık tuttu.

Finlandiya ve İsveç’in olası NATO üyeliğine Türkiye’nin itirazları ile ilgili olarak Başbakan Miçotakis, bu sorunun nispeten erken çözüleceğine olan inancını dile getirdi ve dost ülkelerin NATO’ya katılımını bir müzakere kartı olarak kullanmanın doğru zaman olmadığını vurguladı. Miçotakis, Türkiye’nin bu tavrının kendilerine bumerang olarak döneceğini değerlendirerek, bunun hem ahlaki hem de taktik olarak yanlış bir hamle olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu