Yunanistan Haber

Miçotakis: “Sınırları İhlal Eden Cezalandırılır”

“21’inci yüzyılda başka dönemlerin imparatorluk vizyonlarına yer yok. Dahası, her türden yerel kargaşacılara yer yok.”

“21’inci yüzyılda başka dönemlerin imparatorluk vizyonlarına yer yok. Dahası, her türden yerel kargaşacılara yer yok.”

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Perşembe sabahı Atina’nın Skaramanga tersanesinde düzenlenen “Teğmen Vlahakos” füze gemisinin adlandırma töreninde bulundu ve Türkiye’ye açık bir mesaj gönderdi. Miçotakis, “sınırları ihlal eden cezalandırılır” dedi.

Başbakan Miçotakis şunları söyledi:

“Sorunlar uluslararası hukuk temelinde çözülür. Donanmamızın yeni sahip olduğu geminin bugün birçok mesajı var”

blank

“Sorunlar uluslararası hukuk temelinde çözülür. Donanmamızın yeni sahip olduğu geminin bugün birçok mesajı var. Hızı ve donanımı, sularımızın fethedilemez kalacağı anlamına geliyor. Bugün Donanmamıza sadece bir modern gemiyi değil, Ege ve Akdeniz’de ek bir güvenlik ve istikrar garantisi de katıyoruz.

Ayrıca, 24 yeni Rafale avcı uçağı, yenilenen F-16 Viper, Kalamata’daki yeni Uluslararası Eğitim Merkezi ve tabii ki onların yanında Hava Kuvvetlerimiz gibi Donanmamız da daha güçlü hale geliyor ve tabii ki de yöntem ve plan yapan Kara Kuvvetleri tüm araçlarını modernize ediyor.

Ayrıca Silahlı Kuvvetlerin güçlendirilmesinin bu hükümetin önceliği olduğunu hiçbir zaman gizlemedim. Çünkü her Yunan silahı, barışçıl bir caydırıcılık gücü, egemenlik haklarımızın ve aynı zamanda uluslararası meşruiyetin dinamik bir şekilde korunmasının bir kalkanıdır. Ama aynı zamanda mahallemizin halkları arasında bir anlayış köprüsüdür. Ve bu artık hem Avrupa hem de NATO’daki transatlantik müttefiklerimiz tarafından tanınmakta ve paylaşılmaktadır.

Sınırlarımız mavi, gri değil. Yakında üç yeni Belharra fırkateyninin, modernize edilmiş dört MEKO fırkateyninin, denizaltı karşıtı Romeo helikopterin katılacağı kutsal bir görevde Donanmamızı daha da güçlendirmesi bekleniyor. Donanmamızın daha da güçlendirilmesi için yakında başka kararlar da bekleniyor.

Her Yunan kadınının ve her Yunan erkeğinin tavrınız için size minnettar olduğunu bilin. Güvenliklerinin emin ellerde olduğunu hissediyorlar. Bu yüzden havai fişeklere ve tehditlere kulaklarını tıkıyorlar. Sadece adaletin değil, tarihin sesini de duyuyorlar. Sınırı ihlal edenin eninde sonunda cezalandırılacağını öğreten tarihin. 21’inci yüzyılda başka dönemlerin imparatorluk vizyonlarına yer yok. Dahası, her türden yerel kargaşacılara yer yok.

Bir kez daha söyleyeceğim: sorunlar barışçıl bir şekilde ve Uluslararası Hukuka göre çözülür. Halklarımızın talep ettiği şey budur ve bazılarının var olmadığı bir yerde düşmanlar icat ederek kamuoyunu zehirlemeye çalışması bir hatadır, büyük bir hatadır.

Ancak gün bugün Deniz Kuvvetlerimize aittir. Bu yeni geminin demir almasına katkıda bulunan herkesi bir kez daha tebrik ediyorum. Bundan böyle bir barış elçisi olarak, aynı zamanda ulusal haklarımızın savunucusu olarak Ege’ye yelken açacaktır.”

Başbakan Miçotakis, Skaramanga tersanesindeki törende, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Stilianos Petrakis tarafından karşılandı.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Siyasi liderlerin Ordu liderlerine güveni tam. Deniz Kuvvetleri için önemli bir gün. Bu son teknoloji darbe ünitesi, bir güç çarpanı ve değerli bir ilavedir. Silahlı Kuvvetler için temel öneme sahip bir programı tamamlamaktadır. Donanmamızın en son teknolojilerle güçlendirme kararlılığımızı gösteriyor. Üç yıldır Donanmanın modernizasyonunda yeniden yaradılışı yer alıyor. Ardımızda çok iş yapıldı ve önümüzde daha da zor işler var.”

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu