Yunanistan Haber

Miçotakis İsrail’e Desteğini Açıkladı, Netanyahu İse “Birleşmemiz Gerekiyor” Dedi

Netanyahu, “Hamas'a karşı hep birlikte birleşmemiz gerekiyor” derken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise, “desteğimizi hesaba katabilirsiniz, yardımımıza güvenebilirsiniz” diyerek Yunanistan’ın açıkça İsrail’in yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Netanyahu, “Hamas’a karşı hep birlikte birleşmemiz gerekiyor” derken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise, “desteğimizi hesaba katabilirsiniz, yardımımıza güvenebilirsiniz” diyerek Yunanistan’ın açıkça İsrail’in yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.  Miçotakis’in ölen binlerce Filistinli çocuklardan tek kelime bahsetmemesi ise dikkat çekti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis bugün İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile Kudüs’te bir araya geldi. Başbakan Miçotakis, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısını terörist bir saldırı olarak nitelendirdi ve bu saldırılarından duyduğu tiksintiyi ve üzüntüyü dile getirdi. Kiriakos Miçotakis, uluslararası hukuka göre İsrail’in meşru müdafaa hakkının altını çizdi. Sivilleri koruma, Hamas tarafından rehin tutulan İsraillileri serbest bırakma ve insani krizden kaçınma ihtiyacını yineledi.

Kameralar karşısında ikilinin arasında şu diyalog yapıldı:

Binyamin Netanyahu:

“Hep birlikte birleşmemiz gerekiyor”

blank

“Sayın Başbakan, sevgili dostum Kiriakos, sizi burada gördüğüme çok sevindim. İsrail’in yanında olmanın yanı sıra en güzel şeyin İsrail’de olmak olduğunu her zaman söylüyorum. Bu karanlık saatte gösterdiğiniz dayanışmayı, hükümetinizi ve Yunan halkını takdir ediyorum. Bu, barbarlığa karşı bir medeniyet savaşıdır. Biz medeniyetten yanayız ve İslam Devleti (IŞİD) olan Hamas’a karşı hep birlikte birleşmemiz gerekiyor.”

Kiriakos Miçotakis:

“Desteğimizi hesaba katabilirsiniz, yardımımıza güvenebilirsiniz”

blank

“Çok teşekkür ederim Sayın Başbakan, sevgili Bibi. Buraya sadece bir müttefik olarak değil, gerçek bir dost olarak da geliyorum. Yaşananlar gerçekten korkunçtu. Yunanistan ilk andan itibaren Uluslararası Hukuka göre İsrail’in meşru müdafaa hakkını savundu ve destekledi. Hamas ile Filistin halkı arasında çok net bir ayrım yaptık. Sizi desteklemeye devam edeceğiz ve ne olursa olsun büyük insani bedeller olmadan gerçekleşmesini umuyoruz. Desteğimizi hesaba katabilirsiniz, yardımımıza güvenebilirsiniz.”

​ Binyamin Netanyahu:  

“Teşekkür ederim arkadaşım. Teşekkür ederim.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu