Yunanistan Haber

Miçotakis: “Doğu Ege Adalarıyla İlgili Konular Türkiye İle Görüşeceğim Konular Değil”

“Doğu Ege adalarıyla ilgili konular Türkiye ile görüşeceğim konular değil. Lahey çok uzakta, Ulusal egemenlik konuları masaya girmiyor. Toprak bütünlüğü ve Ulusal Egemenlik konuları benim tarafımdan asla masaya getirilmeyecektir.”

“Doğu Ege adalarıyla ilgili konular Türkiye ile görüşeceğim konular değil. Lahey çok uzakta, Ulusal egemenlik konuları masada girmiyor. Toprak bütünlüğü ve Ulusal Egemenlik konuları benim tarafımdan asla masaya getirilmeyecektir.”

Başbakan Kiriakos Miçotakis Selanik Enternasional Fuarı’nda her yıl gelenekse olarak düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Miçotakis, “Doğu Ege adalarıyla ilgili konular Türkiye ile görüşeceğim konular değil. Lahey çok uzakta, Ulusal egemenlik konuları masaya girmiyor. Toprak bütünlüğü ve Ulusal Egemenlik konuları benim tarafımdan asla masaya getirilmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

Başbakan Miçotakis’e Yunanistan-Türkiye ilişkileri konusunda yöneltilen bir soruya şöyle cevapladı:

“Doğu Ege adalarıyla ilgili konular Türkiye ile görüşeceğim konular değil”

blank

“Türkiye ile en üst düzeyde iletişim kanallarının yeniden devreye girmesi son derece olumlu bir gerçek. Yunanistan Türkiye’ye yönelik stratejisini değiştirmedi. Aynı fikirde olmadığımızda aşırıya kaçmamaya ve gerginlik yaşamamaya özen gösteriyoruz.

Lahey hala çok uzakta ve ulusal egemenlik konuları masaya girmiyor. Toprak bütünlüğü ve Ulusal Egemenlik konuları benim tarafımdan asla masaya getirilmeyecektir.

​ Türkiye’nin AB yolunda adımlar atması ve NATO’da iş birliği yapması gerekiyor. Çünkü son yıllarda etkin bir politika izledik, Türkiye’nin Avrupa’ya yakınlaşması Yunanistan’la ilişkilerden geçiyor. Bu elimizdeki olan başka bir silah.

​ Geçmişten gelen sorunlarla uğraşmak zorundayız, bunlar bir andan bir ana çözülmeyecek. Anlaşmadığımız noktalarda medeni bir şekilde anlaşalım. Diğerleri Çarşamba günü New York’ta Sayın Erdoğan’la yapılan görüşmeden sonra.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu