Yunanistan Haber

Miçotakis: “Atina Bildirgesi Türk-Yunan İlişkilerinde Önemli Bir Adımdır”

"Yunanistan-Türkiye ilişkileri, Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının, MEB'in ve kıta sahanlığının sınırlandırılması gibi onlarca yıldır çözemediğimiz zorlu konuyu tartışmamıza olanak sağlayacak iyi bir yolda ilerliyor.”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis gittiği Brüksel’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken Yunanistan-Türkiye ilişkileri ve “Atina Bildirgesi”ni değerlendirdi.

7 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti sırasında Atina’da imzalanan “Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi”, Brüksel’de bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e bir gazeteci tarafından yöneltilen soru üzerine şu yorumu yaptı: “Sayın Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretinin iki devlet arasında iyi ilişkiler kurma yolunda bir başka adım daha oldu. Atina Bildirgesi’ni, birlikte atacağımız adımları belirleyen önemli bir adım olarak değerlendiriyorum.

Karşılıklı güven ilişkileri kurmamız zaman alacak. Yunanistan-Türkiye ilişkileri, Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarının, MEB’in ve kıta sahanlığının sınırlandırılması gibi onlarca yıldır çözemediğimiz zorlu konuyu tartışmamıza olanak sağlayacak iyi bir yolda ilerliyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu