Yunanistan Haber

Miçotakis Amerikalılara: “Türkiye Tarafının Hukuksuz Adımları Var” Dedi

Başbakan Miçotakis Atina’da ABD'li parlamenterlerle bir araya gelerek, heyet üyelerine Türkiye'nin hukuksuz adımlar attığını aktardı.

Başbakan Miçotakis Atina’da ABD’li parlamenterlerle bir araya gelerek, heyet üyelerine Türkiye’nin hukuksuz adımlar attığını aktardı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ABD’nin Yunan asıllı Atina Büyükelçisi George Tsounis’in katılımıyla, Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda ABD Temsilciler Meclisi Askeri İşler Komitesi Başkanı Adam Smith başkanlığında Amerikalı parlamenterleri ağırladı. Saatler süren görüşmenin ardından Başbakan Miçotakis görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Görüşme sırasında Miçotakis, Yunan-Amerikan ilişkilerinin mükemmel seviyesinin ve Yunanistan ile ABD arasındaki stratejik ilişkiye vurgu yaptı. Ayrıca, Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın (MDCA) ikinci değişiklik protokolüne dayalı olarak iki ülke arasındaki askeri işbirliği konusunda kaydedilen ilerlemenin altını çizdi. Buna ek olarak, Yunanistan’ın daha geniş bölgede istikrar, barış ve güvenliğin bir ayağı olarak rolünü vurguladı.

Miçotakis konuk parlamenterlere Türkiye’yi şikayet ederek, “Yunanistan’ın tutumu Uluslararası Deniz Hukuku ve iyi komşuluk ilkelerine dayanıyor. Türkiye tarafının hukuksuz adımları var. Bugün ABD’li heyetle bölgedeki son durumu ele aldık. Yunanistan ve ABD’nin diyaloğu mükemmel. İki ülkenin askeri işbirliği de her geçen gün daha da ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Yunan basınında ABD-Miçotakis görüşmesine ilişkin dikkat çeken bilgilere de yer verildi. Yunan basını, Miçotakis’in Türk tarafının saldırgan olduğu iddiası ve Yunanistan’ın ulusal egemenlik haklarına yönelik olumsuz söylemlerde bulunduğu iddiasıyla ilgili ABD heyetine bilgi verdiğini yazdı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu