Yunanistan Haber

Meriç (Evros) Bölgesinde İncelemelerde Bulunuyorlar

Göçmenlerin geri itmeler konusunda AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF) Denetim Komitesi raporu sonrası bir heyet Meriç (Evros) bölgesine geldi.

Göçmenlerin geri itmeler konusunda AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF) Denetim Komitesi raporu sonrası bir heyet Meriç (Evros) bölgesine geldi.

Yakın tarihli bir AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF) Denetim Komitesi raporuna göre Frontex, Yunanistan tarafından yapılan mülteci geri itmelerine göz yumuyordu. Ajansın gizli bir raporu, Avrupa Sınır Muhafızlarının üst düzey yetkililerinin, mültecilerin temel haklarını ihlal eden Yunan Sahil Güvenlik tarafından yeniden geri itilmelerini gizleme yöntemlerini belgeledi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından bu günlerde Avrupa’dan milletvekilleri ve gazetecilerden oluşan bir heyet Meriç sınırında yaşananları tam olarak öğrenmek üzere bölgeyi ziyaret ediyor.

Bunlardan biri de Hollandalı Tineke Strick, Yeşiller partisi siyasetçisi ve vatandaşlık ve göçmenlik Profesörü, Frontex’in en tanınmış eleştirmenlerinden biri ve Yunanistan, Macaristan ve Hırvatistan gibi ülkeleri açıkça eleştiren birkaç Avrupalı ​​hukukçudan biri.

Bu günlerde bir heyet bölgede bulunuyor. Yapılan görüşmelerde ortaya çıkan bilgilere göre, Frontex’in Meriç (Evros) bölgesinde 62 personeli ve dört tercümanı var. Gazetecilerin insan hakları ihlalleriyle ilgili bir sorusuna İndra Medina Cano şu yanıtı veriyor: “Frontex her alanda mevcut değil. Üye devletin talebine göre personelimizin eylemlerini planlıyoruz. Burada faaliyetlerimizi her zaman Yunan meslektaşlarımızın talimatları ve rehberliği altında yürüttüğümüzü anlamalısınız.”

Tineke Strick daha sonra Frontex’in Yunan meslektaşlarından geri gönderme işlemlerinin gerçekleştiği bölgelere erişim için özellikle isteyip istemediğini soruyor. Medina Kano’nun meslektaşı Anna Petrova önce biraz tereddüt ediyor ve sonra soruyu yanıtlıyor: “Belli alanlara erişimimiz reddedilmiyor, ancak hizmetlerimiz belirli iş bölgeleriyle sınırlı. Yunan makamları ihtiyaçlarının ne olduğunu daha iyi biliyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu