Yunanistan Haber

Menendez: “Türkiye Doğu Akdeniz Bölgesi İçin Kalıcı Bir Tehdit”

Atina’da bulunan Robert Menendez, “Türkiye Doğu Akdeniz bölgesi için kalıcı bir tehdit” ifadelerini kullanarak yine Türkiye’yi hedef aldı.

Atina’da bulunan Robert Menendez, “Türkiye Doğu Akdeniz bölgesi için kalıcı bir tehdit” ifadelerini kullanarak yine Türkiye’yi hedef aldı.

Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi’ Ekonomi ve Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından törenle kendisine ‘Fahri Doktora’ unvanı takdim edilen Robert Menendez törende yaptığı konuşmada yine Türkiye’yi hedef aldı.

Amerikalı Senatör ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Atina’da Türkiye’yi eleştiri yağmuruna tuttu. Menendez F-16’ların Ankara’ya verilmesi ve yükseltilmesi anlaşmasının onaylanmaması gerektiği konusundaki tutumunu bir kez daha tekrarladı. Demokrat Senatör, Türkiye’nin demokratik bir ülke olarak çalışmadığını ve Doğu Akdeniz bölgesi için kalıcı bir tehdit olduğunu söyledi.

Daha önce Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda Başbakan Kiriakos Miçotakis ile yaptığı görüşmede Menendez, Dedeağaç’a inşa edilecek sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depolama tesislerine atıfta bulunarak, bunun Yunanistan, Avrupa ve NATO’daki müttefikler için jeostratejik öneme sahip bir proje olduğunu vurguladı.

Amerikalı Senatör, Türkiye’nin, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a yönelik kışkırtıcı eylemleri olduğunu vurguladı, özellikle NATO ittifakı bağlamında Türkiye’nin davranışı konusundaki tutumunu defalarca dile getirdi.

Robert Menendez özetle şunları söyledi:

“Rusya, Çin ve Türkiye’nin uluslararası düzeyde ortaya koyduğu zorluklara ve ayrıca dünyayı saran iklim krizine ilişkin görüşlerimi ifade etmek için buradan daha iyi bir yer düşünemezdim. İki halklarımız arasındaki kırılmaz ilişkileri ve önümüze açılan muazzam fırsatları tartışmak için daha iyi bir yer bulamazdım.

Doğu Akdeniz’deki en kalıcı ve en yakın tehdidin hala Türkiye olduğunu bu salondaki kimseye söylememe gerek yok. Türkiye, NATO müttefiki olmasına rağmen, Ege’de kışkırtıcı uçuşlarla Yunan egemenliğini inkar ediyor. Doğu Akdeniz için en büyük tehdit, savaş uçaklarıyla sürekli olarak Yunan hava sahasını ihlal eden Türkiye. Bu uygulamalara kimse tahammül edemez. Özellikle bir NATO üyesinden. Bunlar demokratik bir ülkenin uygulamaları değil ve bana kalırsa, ABD’den Türkiye’ye silah sistemlerinin seviye yükseltmeleri sağlanmaması gerektiğini düşünüyorum.”

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu