Yunanistan Haber

“Marul Yaprağı Gibi Harcıyoruz, Türkiye’den Daha Fazla Askeri Kabiliyetimiz Olmayacak, Boyutları Farklı”

“Bu bir delilik, marul yaprakları gibi milyarlarca avro harcıyoruz. Hiçbir zaman Türkiye'den daha fazla askeri kabiliyetimiz olmayacak. Boyutları farklı.”

“Bu bir delilik, marul yaprakları gibi milyarlarca avro harcıyoruz. Hiçbir zaman Türkiye’den daha fazla askeri kabiliyetimiz olmayacak. Boyutları farklı.”

Yunanistan eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evaggelos Apostolakis Yunanistan’ın Türkiye ile girdiği silahlanma yarışını çılgınca ve nereye varacağı belli olmayan bir yarış olarak değerlendirdi.

Evangelos Apostolakis, katıldığı 9.84 radyo programında Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin geleceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Apostolakis, gazeteciler Mihalis Leanis, Aleksandra Voudouri ve Hristos Kapouçis’in sorularını yanıtladı ve Yunanistan’ın Türkiye ile silahlanma yarışına girdiğini, “Bu bir delilik, marul yaprakları gibi milyarlarca avro harcıyoruz” yorumunu yaptı.

Evaggelos Apostolakis katıldığı radyo programında çok çarpıcı açıklamalar yaptı ve özetle şunları dile getirdi:

“Bu bir delilik, marul yaprakları gibi milyarlarca avro harcıyoruz. Hiçbir zaman Türkiye’den daha fazla askeri kabiliyetimiz olmayacak. Boyutları farklı.”

“Var olan ve satılan her şeyi satın alıyoruz. Bize verdikleri bir fırsat olarak görülüyor ve biz onu alıyoruz. Sanırım bir deliliğe, bir aşırılığa girdik. Yunanistan şu anda askeri olarak güçlü, AB’ye ve NATO’ya ait ve tüm devletlerle iyi ilişkileri var. Bence bu son derece zor ve Erdoğan Yunanistan’a karşı askeri harekat konusunda çok düşünecek. Türkiye bunu kolay atlatamayacağını, onlara çok pahalıya mal olacağını biliyor.

Şu anda Türkiye bir şansı olduğunu düşünüyor, çünkü Ukrayna’daki savaştan sonra rolü yükseldi ve bölgede yarattığı bir sürü sorun için affedildi. Öte yandan, NATO’nun güneydoğu kanadı hem enerji hem de güvenlik açısından çok önemli olduğu için, bölgede özellikle iki müttefik arasında çok önemli sorunlar olmasını kimse istemiyor.

Bu Amerika ve NATO üzerinde baskı yaratan bir şey ve Türk Cumhurbaşkanı bundan faydalanıyor. Bu baskıyı kazanç olarak lehine çevirmeye çalışıyor. Erdoğan, seçim öncesi nedenlerle ve aynı zamanda iç denge nedeniyle, konuyu gündeminin üst sıralarında tutuyor ve vatanseverlik alanında hareket ederek, sahipsiz hiçbir şey bırakmayacağı hissini yaratıyor.

Türkiye ile bir çatışma çıkarsa, yalnız kalacağız. Zor durumda bize destek olacak üçüncü tarafların müdahalelerine güvenirsek yanlış yoldayız demektir. Yunanistan olarak Türkiye sorunuyla nasıl başa çıkacağımızı görmemiz gerekiyor, çünkü bu sihirli bir değnekle çözülecek bir şey değil.

Her gün yeni bir program çıkıyor. Mevcut ve satılık olanı satın alıyoruz. Bize verdikleri bir fırsat olarak görülüyor ve biz de onu alıyoruz. Sanırım bir çılgınlığa, bir aşırılığa girdik.

Bir yanda insanlar günlük yaşamlarında mücadele ediyorlar, pahalılıktan “acı çekiyorlar” ve biz marul yaprakları gibi milyarlarca avro harcıyoruz. Bu, durması gereken bir abartıdır, hiçbir yere varılamaz. Hiçbir zaman Türkiye’den daha fazla askeri kabiliyetimiz olmayacak. Boyutları farklı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu