Yunanistan Haber

“Küçük Asya Felaketi” Etkinlikleri Serez’de Zincirli Cami’de Film Gösterimi İle Başlıyor

Serez’de bulunan Zincirli Camii'nde “Bir Tutsağın Öyküsü ya da Sınırı Nasıl Geçtim” filmi çocuklara ve gençlere yönelik izleyicilerle buluşuyor.

Kurtuluş Savaşı sonucunda “Küçük Asya Felaketi” olarak adlandırılan ve her daim Yunan tarihinde “Küçük Asya Felaketi” olarak anılan ve okullarda çocuklara okutulan tarihsel süreç, o dönemde Anadolu’da yaşayan Rumların Mübadele Sözleşmesi ile Yunanistan’a zorunlu göç etmesidir.

Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan “Bütün Yunanistan bir Kültürdür” sloganı ile merkez ekseni “Küçük Asya Felaketi” olan ve tüm Yunanistan genelinde gerçekleştirilecek olan 140 etkinlik, 15 Temmuz-15 Eylül tarihleri ​​arasında Atina dışındaki 66 arkeolojik alanda ve tarihi eserlerde sahne alacak.

Bu vesileyle “Küçük Asya Felaketi”nin 100. Yılını anma etkinlikleri kapsamında Yunanistan Kültür Bakanlığı ülke genelinde 140 değişik etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerin ilki Serez’de bulunan Zincirli Camii’nde, Alekandros Raptis ve Fotis Doussos’un yönettiği “Bir Tutsağın Öyküsü ya da Sınırı Nasıl Geçtim” filmi çocuklara ve gençlere yönelik izleyicilerle buluşuyor.

Programında ilk kez 28 arkeolojik sitenin yer aldığı bu yılki etkinliklerde, gösterge niteliğinde olmak üzere, 2.200 kişi istihdam edildi. Bunlardan 23’ü tiyatro, 18’i müzik, 6’sı dans, 6’sı görsel sanatlar, 14’ü çocuk ve gençler için performans ve 3’ü müzikal tiyatro ile ilgili 140 etkinliği içermektedir.

Bu yılki 70 yapım ve ülke genelinde 140 etkinliğin bütçesi toplam 2.232.000 Euro olarak belirlendi. Bunlardan 779.800 Euro’su tiyatro, 595.200 Euro’su müzik, 334.800 Euro’su çocuklar ve gençlerin gösterilerine, dans etkinliklerine 223.200 Euro, görsel sanatlar-performans için 186.000 Euro ve son olarak müzikal tiyatro için 93.000 Euro.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu