Yunanistan Haber

“Kos Camisini Harap Durumda Görmek Bizi Çok Üzdü”

"Kos sinagogunu restore ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kos camisinin hala bu harap durumda olduğunu görmek bizi ne yazık ki çok üzdü."

Türk Yahudi Toplumu, Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’ndaki Defterdar İbrahim Paşa tarafından yapılan şehir merkezindeki Defterdar caminin restorasyonu için çalışmaya gönüllü olduklarını bildirdi.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Türk Yahudi Toplumu, X sosyal medyada yaptıkları paylaşımla, Yunanistan Başbakanı Kiraakos Miçotakis’e İstanköy (Kos) Adası’ndaki sinagogu restore ettikleri için teşekkürlerini sunuyor.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Türk Yahudi Toplumu tarafından yapılan paylaşımda, “Bugün güzel Kos Adası’na sevinçle geldik. Kos sinagogunu restore ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kos camisinin hala bu harap durumda olduğunu görmek bizi ne yazık ki çok üzdü.” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, şu ifadelere yer veriliyor:

“Bize Kos’taki İstanköy Camisi’nin yeniden inşasında izin verirseniz, biz de Yunan yetkililerin gözetiminde bu konuda çalışmaya gönüllüyüz. İnançlarımıza hayat verelim, bir ve tek tanrımızın evlerini şereflendirelim.”

“Yahudi vatandaşlarımızı bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyoruz” diyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Kuran-ı Kerim’e ve tüm kutsal kitaplara faşist saldırılar sürerken, Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa’ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler. Bu hassasiyet ülkemizin ortak değeridir. Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir” ifadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu