Yunanistan Haber

KIZILELMA Yunan Basının Gündeminden Düşmüyor

Yunan basınında Kızılelma alarmı ve uyarısı: “Türkiye SİHA Kızılelma'yı Doğu Trakya’da Çorlu’da test ediyor.“

Yunan basınında Kızılelma alarmı ve uyarısı: “Türkiye SİHA Kızılelma’yı Doğu Trakya’da Çorlu’da test ediyor.“

Yunan basının İnsansız Hava Aracı Kızılelma’yı yakın takibe aldı. Yunan basınında çıkan haberlerde, Baykar şirketi tarafından tasarlanan ve 2023 yılında gökyüzünde olması planlanan İnsansız Hava Aracı Kızılelma’nın Yunanistan için bir tehdit olacağını ileri sürülüyor.

Haberde, “Türk SİHA Kızılelma insansız hava aracı, başarılı yer testlerinin ardından ilk uçuşuna hazırlanıyor” başlığını atarken, “Azami kalkış ağırlığı 6 ton olan Türkiye‘nin ilk “insansız savaş uçağı”, ilk uçuşu öncesi yer testlerini başarıyla tamamladı.“ İfadelerine yer veriliyor. Yunan basını, Kızılelma’nın uluslararası basında da yer bulduğuna işaret ediyor.

Haberlerin devamında, “Aerotime Hub’ın bildirdiğine göre, Türk İnsansız Hava Aracı üreticisi Baykar, 20 Kasım’da Kızılelma savaş uçağının Türkiye’nin kuzeybatısındaki Çorlu’da Eğitim ve Uçuş Test Merkezi’nde taksi yer hız testlerini geçtiğini duyurdu.

Yukarıdan, Türk İHA’sı Kızılelma’nın hızlı, “görünmez” olacağı ve ayrıca bir AESA radarı taşıyacağı için etkileyici özellikler sunduğu görülebilir. Türklere göre söz konusu İHA, TCG Anadolu gibi bir amfibi hücum gemisinden mancınık sistemine ihtiyaç duymadan kalkış ve iniş yapabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Son olarak, Türklerin Doğu Trakya Çorlu’da SİHA için bir Eğitim ve Uçuş Test Merkezi oluşturduğu gerçeğinin altını çiziyoruz, bu da burada yaptıkları testler nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Bu şekilde Türklerin, Meriç Nehri yakınında insansız hava aracı testleri bahanesiyle, Meriç bölgesindeki kara kuvvetlerimizin (Yunan) yerleşimini ve gücünü haritalandıracağı kesin kabul edilmelidir. SİHA Kızılelma’nın yukarıdaki kabiliyetleri sonucunda süre ve reaksiyon kabiliyetimiz azalacaktır.

Ancak, Türklerin TCG Anadolu mini uçak gemisinden güç almanın yanı sıra, yeni Türk SİHA’ları Kızılelma, Küçük Asya kıyılarından adalarımıza karşı görev yapabilecek ve adalarımızın Türkiye’ye olan küçük mesafesi onu özellikle tehlikeli kılıyor.“ İfadelerine yer veriliyor.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu