Yunanistan Haber

Katerini ve Volos Bölgelerinde ABD Özel Kuvvetlerin Eğitim Tatbikatı Başladı

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı açıkladı: Amfibi ve özel operasyonlarda Yunan ve Amerikan kuvvetlerinin ortak eğitim tatbikatı başladı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı açıkladı: Amfibi ve özel operasyonlarda Yunan ve Amerikan kuvvetlerinin ortak eğitim tatbikatı başladı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın ilgili duyurusunda belirtildiği üzere, 08 Ocak 2024 Pazartesi gününden 17 Ocak Çarşamba gününe kadar Yunanistan ile ABD arasındaki Askeri İşbirliği kapsamında Magnisia (Volos) ve Pieria’nın (Katerini-Litohoro) daha geniş bölgesinde ikili ortak eğitimler gerçekleştirilecek.

Ortak eğitim, Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES), Genelkurmay Başkanlığına (GEETHA) bağlı Özel Harp Komutanlığı (DEP) ve ABD Donanmasının 26’ncı Deniz Seferi Birimi’nin (MEU) personel ve imkanlarının katılımıyla Amfibi ve Özel Harekat unsurlarının incelenmesine LIVEX/FTX (Canlı Tatbikat/Saha Eğitim Tatbikatı) yönelik gerçekleştiriliyor.

Söz konusu faaliyet, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı GEETHA’nın dost ve müttefik ülkelerle operasyonel ortak eğitim açısından genel planlamasının bir parçası ve tasarım sırasında operasyonel hazırlık seviyesinin, savaş kabiliyetinin ve teknik bilgi alışverişinin desteklenmesine katkıda bulunmak ve katılımcılar arasında Özel Harekatların yürütülmesi, iki ülkenin Özel Harp alanında uzun süredir devam eden işbirliğini vurguluyor.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu