Yunanistan Haber

Karaada’ya Götürdüğü Öğrencilerle Birlikte Ayin Düzenledi, Askerleri Kutsadı

Ayine öğrencilerin yanısıra adadaki askeri karakolda bulunan az sayıda asker de katıldı. Metropolit askerleri ve askeri karakolu da kutsadı.

İskeçe Metropoliti Panteleimon öncülüğünde, okul gezileri kapsamında İskeçe Kilise Ortaokul ve Lisesi öğrencileri Meis (Kastelorizo) adasının batısında bulunan Karaada’ya (Ro) bir ziyaret gerçekleştirdi.

Metropolit Panteleimon ve öğrenciler gittikleri adada “Ro’nun Hanımı” (Ro adasının hanımı) olarak bilinen Despina Ahladiotu isimli bayanın mezarını ziyaret ederek ayin düzenledi. Ayine öğrencilerin yanı sıra adadaki askeri karakolda bulunan az sayıda asker de katıldı. Metropolit askerleri ve askeri karakolu da kutsadı.

blank

“Ro’nun Hanımı” kimdir?

blank

1890 doğumlu Despina Ahladiotu isimli kadın, evlendiği eşi Kostas ile birlikte adaya yerleşti. Eşi hastalanınca ve ölünce de adayı terk etmedi ve annesi ile birlikte adada yaşamaya devam etti. Hayata iken tam 40 yıl ailesiyle birlikte adada yaşadı.

Her sabah erkenden Yunan bayrağını eline alır ve göndere çeker akşam olunca da indirirdi.

Türk savaş uçaklarının bölgede gerçekleştirdiği eğitim uçuşlarına karşı ise zaman zaman bayrağı eline alarak sallıyordu. Bu hareketleri onu kahraman olarak ilan edilmesini sağladı.

Despina Ahladiotu 13 Mayıs 1982 yılında 92 yaşında yaşama veda etti ve adaya gömüldü. O günden beri kahraman bir kadın olarak her yıl mezarı başında dini törenle anılıyor.

blank

Atina Akademisi (1975), Donanma, Yunan Parlamentosu, Rodos Belediyesi, Yunanistan Ethniki Bankası ve diğer kuruluşlar tarafından ödüllendirildi. Milli Savunma Bakanlığı, 23 Kasım 1975’te Meis (Kastelorizo) bir deniz seferi ve Genelkurmay heyeti gönderdi ve burada belirtildiği gibi “milli hizmetler” için 1941-1944 savaş dönemi madalyası verildi. Savunma Bakanının kararında belirtildiği üzere.

13 Mayıs 1982’de Rodos’ta devlet hastanesinde 92 yaşında öldü. Cenaze masrafları kamuya ait olarak Meis’te o zamanki Savunma Bakan Yardımcısı Antonis Drossogiannis’in huzurunda gerçekleştirildi ve daha sonra Karaada’ya (Ro) nakledildi ve bayrağı göndere çektiği direğin altına gömüldü.

blank

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu