Yunanistan Haber

İskiri Adası Civarında ABD İle Ortak Eğitim Tatbikatı

İskiri (Skiros) adasında Yunanistan-ABD ortak eğitim tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata F-16 savaş uçakları savaş senaryosu uygulamasıyla katıldı.

İskiri (Skiros) adasında Yunanistan-ABD ortak eğitim tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata F-16 savaş uçakları savaş senaryosu uygulamasıyla katıldı.

Yunanistan ile ABD silahlı kuvvetleri arasında 1-3 Aralık tarihleri arasında İskiri adası geniş bölgesinde ikili ortak eğitim tatbikatı gerçekleştirildi

Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın bugün açıkladığı üzere ortak eğitim, Yunanistan ile ABD arasındaki Askeri İşbirliği kapsamında olup, Yunanistan Savunma Bakanlığı Özel Harp Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Eğitim tatbikatının senaryosu, LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), amfibi, çıkarma ve havacılık operasyonlarının planlanması ve yürütülmesine odaklandı.

Ortak eğitim sırasında katılımcılar, sinerjinin güçlendirilmesine, savaş kapasitesinin artırılmasına ve katılımcı Yunan ve Amerikan Silahlı Kuvvetleri arasındaki anlayış ve birlikte çalışabilirlik düzeyinin geliştirilmesine katkıda bulunan karmaşık operasyonel senaryoları uygulama fırsatı buldu.

Tatbikatta Yunanistan tarafından, Yunan Ordusundan bir AH-64D ve bir UH-1H helikopteri, Deniz Kuvvetlerinden bir tank çıkarma gemisi, Hava Kuvvetlerinden bir çift F-16 savaş uçağı Yakın Hava Desteği görevine katıldı. Müşterek Terminal Saldırı Kontrolörü (JTAC) personeli ve 32. Piyade Tugayı’ndan Özel Harp Komutanlığı personeli katıldı.

Amerika tarafından ise 26’ncı Deniz Seferi Birimi (MEU) personeli katıldı.

blank

blank

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu