Batı TrakyaBatı Trakya Haber

İskeçeli Türk Öğrenciler Başbakan Miçotakis’e Sesleniyor

“Lozan’dan doğan haklarımız var. Biz öğrenciler olarak bu haklarımızın özellikle eğitimde yerine getirilmesini Sayın Başbakanımız Miçotakis’ten ve Eğitim Bakanımızdan rica ediyoruz.”

İskeçeli Türk öğrenciler “Vardiyalı Eğitime Hayır” sloganıyla 18 Eylül Pazartesi günü başlattıkları boykota devam ederken, boykotun ikinci gününde Başbakan Miçotakis’e mesaj gönderdiler.

Öğrenciler Atina’ya, “Lozan’dan doğan haklarımız var. Biz öğrenciler olarak bu haklarımızın özellikle eğitimde yerine getirilmesini Sayın Başbakanımız Miçotakis’ten ve Eğitim Bakanımızdan rica ediyoruz.” Mesajı gönderdi.

Aynı şekilde Veliler de boykota ikinci gün de katılarak öğrencilere destek verdiler. Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara, Okul Aile Birliği Başkanı Bingül Tuzlacı, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek okul önünde toplanan kalabalığa yönelik birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, eylemi desteklediklerini belirterek, yetkililerin soruna çözüm bulmaları gerektiğini vurguladılar. Konuşmalar sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi.

Son olarak öğrenciler, “vardiyalı eğitimi” dayatmaya çalışan İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğünün girişine siyah çelenk bıraktı. Öğrenciler sessiz bir şekilde taşkınlık yapmadan Ortaöğretim Müdürlüğü önünden ayrıldılar.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu