Yunanistan Haber

İMECE, Yunanistan’da Bir Numaralı Gündem

İlk sinyali alınan İMECE Yunanistan'da gündem oldu. Pek çok Yunan gazete sayfasını Türkiye'nin yerli uydusuna ayırdı.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, 4’üncü denemede uzaya fırlatıldı.

ABD’de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden yörüngesine fırlatılan İMECE, Yunan basınının da bir numaralı gündemi oldu. Yunan basını İMECE’ye geniş yer ayırırken uydunun özelliklerini “Türkiye ilk kez, bir metreden küçük nesneleri bile ayrıntılı analiz edebilen kameralı bir uyduyu yörüngeye yerleştirdi” ifadeleriyle aktardı.

İlk sinyali alınan İMECE Yunanistan’da gündem oldu. Pek çok Yunan gazete sayfasını Türkiye’nin yerli uydusuna ayırdı.

Flash.gr, “Türkiye ilk casus uydusunu fırlattı” başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde İMECE’nin uçuş bilgisayarından, haberleşme ve optik sistemine kadar tüm kilit sistemlerinin Türkiye’de tasarlandığı bilgisine yer verildi.

“Türkiye ilk yüksek çözünürlüklü uydusunu fırlattı” diyen Kathimerini, İMECE’nin savunma amaçları ile de kullanılabileceğinin altını çizdi. Aynı haberde uydu ile Türkiye’nin ilk kez, bir metreden küçük nesneleri bile ayrıntılı analiz edebilen kameralı bir uyduyu yörüngeye yerleştirdiği belirtildi.

İ İdisis, “Türkiye İlk Gözlem Uydusunu Uzaya Fırlattı” başlıklı haberinde “Uydu, beş yıllık görevi boyunca dünyanın dört bir yanından görüntüler alacak” ifadesine yer verdi.

Newsbomb, İMECE’yi “Türk yapımı yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu” olarak tanımladı. “Casus uydu” benzetmesi yapılan haberde “Uydu gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek” denildi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu