Yunanistan Haber

İlk İki Adet Elevsina Üssü’ne Ulaştı

Yunanistan ilk iki MH-60 Romeo helikopterini teslim aldı. ABD'nin C-17 Globemaster nakliye uçağı aracılığıyla Elefsina Hava Üssü’ne teslim edildi.

Yunanistan ilk iki MH-60 Romeo helikopterini teslim aldı. ABD’nin C-17 Globemaster nakliye uçağı aracılığıyla Elefsina Hava Üssü’ne teslim edildi.

Elevsina Üssü’ne getirilen tamamen faaliyete geçmeden önce, Donanmanın özel gereksinimlerini karşıladıklarından emin olmak için Yunanistan’da daha ileri testlere tabi tutulacak.

Üçüncü MH-60R’nin önümüzdeki hafta gelişi bekleniyor ve helikopterlerin geri kalanı 2024 sonuna kadar teslim edilecek.

SH-60B ve SH-60F Seahawk modellerinin bir evrimi olarak tasarlanan MH-60R, gelişmiş sistemleri, sensörleri ve silahları bir araya getirerek onu denizaltı karşıtı savaşların ötesinde çok çeşitli arama ve kurtarma operasyonları görevlerini yerine getirebilecek çok yönlü bir araç olarak konumlandırıyor.

blank

Bu stratejik satın alma, Yunanistan’ın deniz savunma yeteneklerini güçlendirmede ileriye doğru atılmış büyük bir adıma işaret ediyor. MH-60 Romeo, MK 54 torpidoları, AGM-114 Hellfire ve Penguin füzeleri, Hydra/APKWS II roketleri dahil olmak üzere hem denizaltı karşıtı hem de yüzey savaşı için özel olarak tasarlanmış bir dizi silahla donatılabilir ve bir sonraki sertifikasyon için planlanıyor. NSM-HL versiyonu da dahil olmak üzere nesil NSM gemi karşıtı füzeler.

Ayrıca yakın hava desteği görevleri için makineli tüfekler de bulunuyor. MH-60 Romeo helikopterlerinin kabulü, yeni FDI fırkateynlerinin satın alınmasıyla birlikte, Yunan Donanmasının ASW yeteneklerinde önemli bir gelişmeyi temsil ediyor.

MH-60 Romeo, şu anda mevcut en becerikli denizaltı karşıtı savaş helikopterlerinden biri olarak kabul ediliyor ve Yunan Donanmasının stratejik savunma duruşunu güçlendiriyor ve Yunanistan’ın denizcilik çıkarlarını güvence altına alıyor.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu