Yunanistan Haber

İkonomu: “Yunanistan’ın Müttefikleri Yanında”

“Yunanistan'ın müttefikleri yanında, hukuk kendi tarafında, ancak haklarını her türlü zorluğa karşı savunmak için etkili ve caydırıcı olma yeteneğine de sahip."

Yunanistan hükümet sözcüsü Yiannis İkonomu Cosmos FM radyosunda katıldığı canlı yayında, “Yunanistan’ın müttefikleri yanında, hukuk kendi tarafında, ancak haklarını her türlü zorluğa karşı savunmak için etkili ve caydırıcı olma yeteneğine de sahip olduğunu vurguladı.

İkonomu şunları söyledi: “Yunanistan çok dikkatli izliyor, panik yapmıyor, uyanık olmak zorunda ve elbette her zaman söylediğimiz doğru: Ülke, hem kesinlikle garantili hem de iyi korunan ulusal haklarımızda geri adım atmayan bir istikrar ve barış faktörüdür.

Son üç yıldır politikasına, anlık sancılı ikilemlerine kapılmadan, uzun vadeli bir dış politika çizebilmek için özen göstermiştir.

Bu nedenle tüm pozisyonlarımızı, Türk provokasyonlarına karşı netleştirmeye özen gösterdik. Bu nedenle, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gibi zamanımızın büyük meselelerinde yıldız işareti olmadan ve küçük siyasi çekinceler olmadan net pozisyonlar almaya özen gösterdik. Bu nedenle caydırıcı gücümüzü güçlendirmeye özen gösteriyoruz.

Yunan diplomasisi, her yerde ulusal pozisyonların mutlak rezonansını AB’de, ABD’de müttefikler arasında sağlamayı başardı. İkili ilişkilerimiz ve anlaşmalarımız her yerde ayak izimizi güçlendirdi.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu