Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

İçişleri Bakanlığı Yassıköy Belediyesi’ni İncelemeye Aldı!

Yassıköy Belediyesi maalesef Yunanistan gündemine olumsuz bir şekilde oturdu.

Yassıköy Belediyesi maalesef Yunanistan gündemine olumsuz bir şekilde oturdu. Yaşananlar hem Azınlık insanını hem de bölgede birlik beraberlik içerisinde yaşayan çoğunluk insanını da tedirgin ediyor.

Yunanistan İçişleri Bakanı Makis Voridis, son döneme Yassıköy Belediye’sinde Belediye Başkanı Önder Mümin ve Belediyenin işleyişi ile ilgili yaşanan olumsuzlukların incelenmesi için talimat verdi.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Makis Voridis, Makedonya – Trakya Ademi Merkeziyetçi Yönetimi Genel Sekreteri İoannis Savvas ile görüşerek, Belediye Başkanı’nın hukuka aykırı fiillerini bir bütün olarak değerlendirmek ve konuyla ilgili gerekli diğer işlemlere karar vermek üzere incelemesini istedi.

Bilindiği üzere Belediye Başkanı Önder Mümin son döneme Yassıköy Belediyesi’nde görevli memur ve işçilerle ve hatta kendi listesinden seçilen meclis üyeleri ile girdiği tartışmalar sonrasında, kimini görevden aldı kimini de terör faaliyetleri içinde bulunduğunu ileri sürerek uzaklaştırmıştı. Bunun neticesinde Belediyenin neredeyse tüm birimlerinin hizmet dışı kaldığı, vatandaşların hizmet almakta sıkıntılar yaşandığını göz önünde bulunduran Yunanistan İçişleri bakanlığı daha fazla beklemeden devreye girdi ve inceleme başlatılması talimatı verdi.

Şimdi tüm gözler bundan sonra yaşanacak sürece çevrilmiş durumda. Yassıköy Belediyesi’nde bunlar yaşanırken, Atina’daki Yunan basını başta olmak üzere, bu konuya değişik boyut verilmek istenmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bu konuda ve her konuda olduğu gibi aslı astarı olmayan düzmece haberlerle kamuoyunu yanıltmak üzere suçlu yine Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gösteriliyor.

Oysa olayın boyutları ve yaşananlar tamamen farklı, sadece ve sadece Yassıköy Belediyesini ve Belediye Başkanı Önder Mümin etrafında döndüğünü görmezden gelen Yunan basını “Türkiye-Yunanistan Düşmanlığı” telinden çalmaya devam ediyor. Olayı derinlemesine araştırmadan sayfalar dolusu haber yapan Atina-Kolonaki gazetecileri hem Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hem de T.C. Devletini ve Cumhurbaşkanını hedef alıyor.

Neticede Yunanistan İçişleri Bakanlığı 2022 yılının neredeyse son gününde devreye girdi ve olaya el atarak, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması için talimat verdi. Bundan sonra olayın yargıya taşınıp taşınmayacağı veya Yassıköy Belediyesi’nde nelerin yaşanacağı merak konusu oldu.

Not! Ve Dikkat!

Bir usulsüzlük, görevi kötüye kullanma veya bir suç var ise bunun kararını eğer Yargıya taşınırsa tabii ki de ülkemiz Yunanistan’ın yasal işleyişindeki Yargı verecektir. Biz Azınlık insanı olarak galeyana gelmeden, ne kendi kardeşimizi ne de herhangi bir kurum ve kuruluşu, üçüncü kişileri suçlamamamız gerekmektedir. Hatalar yanlışlar insanlar içindir. Ama kimsenin üzerine hele şu dönemde acımasızca sokak ağzıyla gitmemekte fayda görüyorum. Hepimiz insanız ve olgun insanlarız. Hele hele bu Azınlık insanı her zaman sabırla beklemesini bilmiş ve kimseyi acımasızca yargısız sorusuz sualsiz karalamamıştır.

Unutmayın! herkesin sorumlu olduğu bir ailesi veya çocukları vardır. Biz aile değerlerine önem veren bir toplumuz. Bırakın devlet işini yapsın! Biz işimize bakalım. Eğer bir kusur veya suç teşkil eden unsur var ise, eğer yönetimde ve sorumlu olan Başkanda, bunu yine devletin yasaları çözecektir. Seçimler, insanlar gelip geçicidir, geri kalan birbirimizi üzmeden aslolan kardeşliğimiz olmalıdır.

Dün Erdoğan Sait, Mustafa Mustafaoğlu, İsmet Kadı, bugün Önder Mümin, belki halkın arzusu ile başka bir kardeşimiz hizmet etmek üzere yarınlarda Belediyenin başkanlığını üstlenecek. Ki öyle de olmalıdır, ardı arkası gelmelidir. Ama bunu çamur atarak değil, hayırlı hizmetler vererek, Atina’ya “KOLONAKİ GAZETECİLERİNE” göstermek bizim boynumuzun borcudur kardeşlerim.

Lütfen sükunet içinde sabırlı olalım!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu