Yunanistan Haber

Herke (Halki) Adası Fahri Hemşehrisi İlan Edildi

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu 12 Adalar ziyaretine Herke (Halki) adasından başladı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu 12 Adalar ziyaretine Herke (Halki) adasından başladı.

11 Eylül Pazar günü 12 Adalar bölgesinde bulunan en küçük adalardan biri olan Herke’ye (Halki) ulaşan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu burada Belediye Başkanı Evaggelos Frangakis tarafından törenle karşılandı. Herke adasında Cumhurbaşkanı Sakellaropulu’nun himayesinde düzenlenen “Halkis Müzik Festivali”nin son gününde sanatçı Dimitris Kremastinos”un konserine katıldı.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, bu akşam saatlerinde Herke meydanında bulunan Belediye binası önünde düzenlenen törende, Belediye Başkanı Evaggelos Frangakis tarafından Herke’nin fahri hemşehrisi ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu törende yaptığı konuşmada, sadece birkaç ay içinde adayı ikinci kez ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sakellaropulu, “bugünden itibaren yakın tarihimizin iki kahramanının, Yunan-İtalyan savaşının ilk ölen subayı Teğmen Aleksandros Diakos ve Yüzbaşı Diogenis Fanurakis’in asil vatanı olan Halki vatandaşı olduğum için mutluyum. Bu ölümsüz savaşçıların örneği, adalar Yunanistan’ını savunmada ve tüm Oniki Ada kompleksinde barış ve güvenliği sağlamada bize ilham vermeye ve rehberlik etmeye devam ediyor. Güneydoğu Ege’nin daha geniş bölgesinde Helenizm’in kalelerinden biri olan Halki, sadece uzun bir tarihe sahip, efsane sisi içinde kaybolmuş bir yer değil, Araplar, Venedikliler, Cenevizliler ve Türkler gibi istilacıları tanımış yaşamış bir yer.” İfadelerini kullandı.

Yarın Pazartesi sabahı Herke’de yeni eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle kutsama törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, daha sonra Ege ve Doğu Akdeniz için 4. Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Politika Sempozyumu’na katılmak üzere Rodos’a geçecek.

Sakellaropulu, Salı günü de Kızılhisar (Kastelorizo) adasının Osmanlı’dan kurtuluşunun yıldönümü için Savunma Bakanı Konstantinos Floros ile Kızılhisar adasını  ziyaret edecek. Burada yapılacak askeri töreni izleyecek.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu