Yunanistan Haber

Hardalias: “Ulusal Egemenlik Meseleleri Pazarlık Konusu Olamaz!”

Savunma Bakanı Yardımcısı Hardalias Türkiye’ye mesaj gönderdi: “Ulusal egemenlik meseleleri pazarlık konusu olamaz!”

Savunma Bakanı Yardımcısı Hardalias Türkiye’ye mesaj gönderdi: “Ulusal egemenlik meseleleri pazarlık konusu olamaz!”

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege’deki gerginlik sürüyor. Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias’ın, Ege Denizi’nde yaklaşık 10 adayı ziyaret ederek askeri unsurları teftiş etti. Hardalias, bu gergin ortamda Türkiye’de tekrar mesaj göndererek, “Ulusal egemenlik meseleleri pazarlık konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Nikos Hardalias, gayri askeri statüde yer alan Batnoz, Ahikerya, İleryöz, İlipsi, İncirli, İleki, Herke, Çoban ve İstanbulya adaları ile EGAYDAAK kapsamında yer alan Hurşit Adası’ndaki konuşlu askeri birimleri ziyaret etti.

Hardalias, Türkiye’ye yönelik üstü kapalı mesaj göndererek, “Mesajımız açıktır: Yunanistan, uluslararası hukuk kapsamında iş birliği ve saygı içinde iyi komşuluk ilişkileri arıyor” dedi.

Hardalias, Yunanistan’ın, Doğu Akdeniz ve çevresinde “barış ve istikrar için bir güç” olduğunu savunarak, “Caydırıcı gücümüzü güçlendirme meseleleri ile ulusal egemenlik meseleleri pazarlık konusu olamaz!” ifadelerini kullandı.

Hardalias ayrıca İleryöz (Leros) adasında kaldığı süre içerisinde, NİKİFOROS isimli hücumbot ve TRUPAKİS isimli Sahil Karakol Güdümlü Füze Gemisi’ni ziyaret ederek, bu iki savaş gemisinin görev ve operasyonel yetenekleri hakkında bilgi aldı ve mürettebatlarıyla görüştü.

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu