Batı Trakya

Gümülcine’nin Yunanistan’a İlhakı Törenlerle Kutlandı

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakının 103. yıl dönümü 14 Mayıs Pazar günü resmi törenlerle kutlandı.

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakının 103. yıl dönümü 14 Mayıs Pazar günü resmi törenlerle kutlandı.

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakının 103. yıl dönümü Gümülcine’de yapılan resmi törenlerle kutlandı. Törenler Gümülcine Metropoliti Penteleimon’un kilisede yönettiği dini ayinle başladı. Daha sonra şehir meydanında bulunan Cunta’nın diktiği Kılıç anıtına çelenk koyarak devam etti. Buradaki törene T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da katıldı.

Resmi geçit törenini izlemeye Rodop ili Milletvekilleri Evripidis Stilyanidis, Dimitris Haritu ve İlhan Ahmet, DMT Eyalet Başkanı Hristos Metios, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ve Kuvvet komutanları katıldı.

blank

Törende dikkat çeken bir olay yaşandı. Milletvekili İlhan Ahmet’in, resmi geçit töreninde geçen Azınlık okulu öğrencilerini herkes alkışlarken bir kez olsun ayağa kalkmaması ve alkışlamaması ve sürekli Milletvekili Haritu ile konuşması, askerler ve sivil toplum kuruluşlarını alkışlaması görüntülere net bir şekilde yansıdı.

blank

Bu yılki törenlerin bir değişik farkı ise Yunanistan’ın değişik bölgelerinden gelen STK’lar ve askeri geçit töreninde Rodop ilinde sivillerden oluşan yedek askerlerin yoğun bir şekilde ağır silahlarla donatılmış olarak tören alanından geçmesi dikkat çekti.

Son olarak yedek askerlerin tören sona erdikten sonra kışlaya geri dönerken Gümülcine caddelerinde “yakışıksız“ sloganlar atmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu