Batı Trakya Haber

GTGB, Aşure Kültürünü Yaşatmaya Devam Ediyor

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) bu yıl da Aşure Günü Etkinliği düzenledi.

Batı Trakya’da Türk Azınlığın kültüründe yer edinmiş her biri değişik öneme sahip. Bu vesileyle Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) bu yıl da Aşure Günü Etkinliği düzenledi.

Batı Trakya Türk Azınlığının en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Gümülcine Türk Gençler Birliği, isminde “Türk” tanımlaması geçtiği için 1983 yılında Yunan devleti tarafından tabelası sökülüp alındı. Ancak Batı Trakya Türkleri o günden bu güne kadar yılmadan, hak hukuk yolunda ilerleyerek, günün birinde Yunanistan’ın yaptığı bu yanlışı anlayacağını ümit ederek GTGB’yi kapamadı, aksine her zamanki gibi Türk toplumunun gelenek görenekleri ve kültürlerini yaşatmak üzere etkinlikler yapmaya devam etti.

blank

Son olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) bu yıl da Aşure Günü Etkinliği düzenledi. Etkinliğe başta Türk toplumu olmak üzere, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da katılarak bu anlamlı günde soydaşlarını yalnız bırakmadı. Başkonsolos Ömeroğlu, GTGB Başkanı Sedat Hasan ve ekibini bu anlamlı etkinliği düzenleyerek yaşatılmasına ve Batı Trakya’da gelecek kuşaklara aktarılmasında verdikleri emeklerden dolayı tebrik etti.

GTGB tarafından etkinliğe yönelik şu açılama yapıldı.

“Birlik beraberlik, dayanışma ve bereketin simgesi Aşure günü”

blank

“Birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olan Aşure Günü Etkinliği T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sn. Murat Ömeroğlu’nun katılımı ile Derneğimiz tarafından 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü düzenlendi.

Etkinliğimiz dernek yönetim kurulumuzun ve Yeni nesil kolumuzun organizasyonu ile gerçekleşti. Hazırlanan Aşureler, dernek bahçesinde bulunan halkımıza ve civar esnafımıza ikram edildi.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu