Yunanistan Haber

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadelede Mutabık Kaldılar

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis bu sabah (23 Ekim Pazartesi) Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis bu sabah (23 Ekim Pazartesi) Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Bakan Keridis, Meriç bölgesinde yasadışı göç ile ilgili kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladı, ancak Türkiye kıyılarından Doğu Ege’deki adalara kadar çok sayıda yasa dışı çıkış olduğuna dikkat çekti.

Önce baş başa ve daha sonra heyetler arası yapılan toplantıda her iki Bakan göçmen kaçakçılığıyla mücadelede yakın çalışma ve işbirliği sağlama konusunda mutabık kaldıkları belirtiliyor. Ayrıca Yunanistan ve Türkiye düzensiz göçle mücadele alanında işbirliğinin güçlendirilmesi ve artırılmasına karar verdikleri ifade ediliyor.

Yunanistan tarafından Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Hristodoulos Lazaris, Göç Politikası Genel Sekreteri Patroklos Georgiadis, Sahil Güvenlik 2. Komutan Yardımcısı – Yunanistan Sahil Güvenlik, Koramiral Aristidis Pantazoglou, Yabancılar ve Sınır Koruma Dairesi Başkanı / Polis Tümgeneral Dimitris Mallios, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği Makam Başkan Yardımcısı İlias Kremmidas, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Mihalis Stamatis, Göçmenlik ve İltica Bakanı Diplomatik Danışmanı Sofoklis Mandalidis, ve Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği Polis İrtibat Görevlisi Giorgos Giapalis katıldı.

Görüşmelerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunan mevkidaşı ve Yunan heyetine öğle yemeği verdi.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu