Yunanistan Haber

Girit’te ABD ve NATO Bayrakları Yakıldı! (Video)

Uçak gemisi "George Bush"u Hanya kent merkezinde yüzlerce kişi bir gösteriyle protesto etti. Göstericiler Amerikan bayrağını ve NATO logosunu yaktı.

Girit’in Hanya kentinde bulunan ABD’nin SUDA askeri üssüne bu sabah gelen ABD’nin nükleer enerjili uçak gemisi “George Bush”u Hanya kent merkezinde yüzlerce kişi bir gösteriyle protesto etti. Göstericiler Amerikan bayrağını ve NATO logosunu yaktı.

Barış Komitesi adı altında Hanya merkezinde toplanan yüzlerce kişi “Sınırlarda değişiklik olamaz”, SUDA üssü kapatılsın” yazan pankartıyla Hanya’nın merkezi sokaklarında bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Bir konuşma yapan platform sözcüsü bayan Argiro Haralampaki şunları vurguladı:

“Doğu Akdeniz bölgesinde, Adriyatik Denizi’nde, Ege’de, Akdeniz boyunca, ünlü turizm gelişiminin yolcu gemileriyle birlikte, ABD-NATO askeri savaş gemilerinin yanı sıra uçak gemisi de var. Onlar da diğer yolcu gemileri gibi davranarak bizim şehrimize gelip limana demirledikten sonra bu günlerde şehrimize giriş yapan Amerikan “rambolarını” izleyeceğiz.

Bu rambolar hiçbir ceza almadan özgürce sarhoş dolaşabilecekler, dövebilecekler, evlere girebilecek ve küçük kızları taciz edebilecekler, çünkü tamamen meydan okuyan bir şekilde farklı yargı yetkisi nedeniyle cezai dokunulmazlıkları garanti altında! Bu tür olaylar bize yabancı değil biliniyor… Ama Hanya’nın yeni bir “Trompet” olmasına gerek yok. Ne de NATO’nun “kanlı” dolarlarına ihtiyacımız var. Bir siyaseti sürdüren ve esas olarak tüm burjuva partileri tarafından desteklenen Nea Dimokratia (Miçotakis) hükümeti, ülkemizi giderek daha derinden savaşa dahil ediyor. NATO politikasına verilen desteğin Yunanistan’ın egemenlik haklarını güvence altına almadığı gibi, tam tersine Türkiye’nin provokatif iddialarının yelkenlerine hava verdiği her gün kanıtlanmaktadır.”

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu