Yunanistan Haber

Gerapetritis Dışişleri Bakanı Fidan İle Görüştü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis ve Türk mevkidaşı Fidan Münih'te bir görüşme gerçekleştirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis ve Türk mevkidaşı Fidan Münih’te bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, Güvenlik Konferansı oturum aralarında Münih’te Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis ve Türk mevkidaşı Hakan Fidan, Atina’da gerçekleştirilen 5. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nde (YDİK) mutabakata varılan hususların takibine odaklanarak bölgesel ve ikili konuları ele aldı.

İki Dışişleri Bakanı ayrıca, siyasi diyalog, pozitif gündem ve güven artırıcı tedbirlere ilişkin yaklaşan toplantılar ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Ankara ziyaretinin hazırlıkları kapsamında atılacak bir sonraki adımları görüştü.

Atina’daki kaynaklara göre, iki Bakanın görüşmesinde siyasi diyalog bağlamında istikşafi temaslar ele alınmadı. Ancak 11 Mart’ta Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandra Papadopulu’nun Ankara’yı ziyaret etmesi ve burada Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ile görüşmesinde  bu konuların ele alınması bekleniyor.

Atina’da Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey kaynakları, siyasi diyaloğun bir sonraki turunda göç ve sivil koruma alanında işbirliğinin ele alınacağına işaret ediliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu