Yunanistan Haber

F-35’lerin İlk Toplantısı Atina’da Yapıldı

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos F-35 Savaş Uçağı Programı yöneticileriyle Savunma Bakanlığı’nda görüştü.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos F-35 Savaş Uçağı Programı yöneticileriyle Savunma Bakanlığı’nda görüştü.

Savunma Bakanı Panagiotopulos, F-35 savaş uçağı Programı (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ABD’nin Atina Büyükelçisi George James Tsounis de katıldı.

Görüşme sırasında, Savunma Bakanı Panagiotopulos, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in ABD ziyaretinin ardından Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin operasyonel ihtiyaçlarını karşılayacak F-35 uçaklarının tedarik sürecinin hemen başlayacağının altını çizdiği belirtiliyor.

Panagiotopulos’un toplantıda, Genelkurmay Başkanlığı’nın savunma teçhizatı temini için mevcut prosedür çerçevesinde gerekli tedbirleri alacağını belirttiği ifade edilirken, Yunanistan’ın caydırıcılık kabiliyetini ve Yunanistan ve ABD Silahlı Kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğini daha da güçlendirecek F-35 uçağı alımının ikili savunma ilişkilerinin stratejik seviyesini yansıttığına vurgu yaptığı belirtiliyor.

ABD’nin Yunan asıllı yeni Atina Büyükelçisi George Tsunis görüşme ile ilgili twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bakan Nikos Panagiotopulos ile Yunanistan’ın F-35’leri edinmesi hakkında konuşmak harikaydı. Savunma Bakanının mesajı alındı! Kollarımızı sıvayıp işe başlıyoruz. F-35’ler Yunanistan’ın savunma yeteneklerini güçlendirecek, ABD-Yunanistan ve NATO’nun birlikte çalışabilirliğini derinleştirerek bölgesel istikrarı güvence altına alacak.” İfadelerini kullanıyor.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu