Yunanistan Haber

F-35’ler Yunanistan’a Gelmeden Fırlattığı Roketler Atina’da Tanıtıldı

F-35’ler Yunanistan’a gelmeden fırlattığı roketlerin tanıtımı Atina’da Yunanistan Hava Kuvvetlerinde yapıldı.

Yunanistan’ın ABD ile F-35 savaş uçağı alımına yönelik ön anlaşmanın sağlanmasından sonra daha F-35’ler Yunanistan’a gelmeden fırlattığı roketlerin tanıtımı Atina’da Yunanistan Hava Kuvvetlerinde yapıldı.

“Raytheon” şirketinin temsilcileri Todd Sprister (AIM-9X Gereksinimleri ve Yetenekleri) ve ABD Donanması (Uluslararası Program Geliştirme) temsilcisi Michael Goska’nın katılımıyla Atina’da Yunanistan Hava Kuvvetleri üst düzey yetkili subayların katılımıyla bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının amacı, şirket adına AIM-9X Blk II ve BlkII+ Havadan Havaya füzelerinin yanı sıra NASAMS sisteminden yerden fırlatma kabiliyetlerinin tanıtımıydı.

Raytheon’un Sidewinder füzesi, F-15, F-18 Super Hornet ve diğer savaş uçakları tarafından çeşitli görevleri desteklemek amacıyla taşınan havadan havaya bir füzedir.

Beşinci nesil “Blok II/II+” teknolojisine sahip AIM-9X füzelerinin, fırlatma sonrasında F-35’in Veri Bağlantısı sistemindeki veri bağlantısını kullanarak düşman hedefine kilitlenebildiğininden dolayı Yunanistan’ı ilgilendiriyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu