Yunanistan Haber

F-16 Viper, Block-50 ve F-35, C-130H ve C-130J Nakliye Uçakları Hakkında Bilgi Aldı

Burolias, Uluslararası Hava Komutanları Konferansı'na (International Air Chiefs’ Conference) katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) ziyaret etti.

Yunanistan Hava Kuvvetleri komutanı Korgeneral Themistoklis Burolias, Uluslararası Hava Komutanları Konferansı’na (International Air Chiefs’ Conference) katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) ziyaret etti.

15-21 Eylül tarihleri arasında ABD’de bulunan Korgeneral Burolias, Yunanistan’ın almayı planladığı ve yaptığı resmi başvuru sonrasında F-35 savaş uçağını yakından inceledi, uçağın teknik ve kabiliyetleri hakkında geniş bilgi aldı. Bilindiği üzere Yunanistan ABD’den 20+20 toplamda 40 adet yeni nesil F-35 savaş uçağı almayı planlıyor.

Korgeneral Themistoklis Burolias, Konferansın oturum aralarında, Amerikan Hava Kuvvetleri Komutanı General Charles Q. Brown, Katar Generali Jassem Mohamed Al-Mannai, Hindistan Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Vivek Ram Chaudhari ve İsrail Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Eyal Grinboim ile özel görüşmeler yapma fırsatı buldu. Görüşmelerde hava Kuvvetleri alanında Operasyonel konuların ve ortak eğitim olanaklarının analiz edildiği belirtiliyor.

Komutan Burolias ayrıca, Yunanistan’ın ABD Büyükelçisi bayan Aleksandra Papadopulu ve Yunan-Amerikan Enstitüsü Yunan asıllı Başkanı Nick Larigakis ile karşılıklı ilgili konuları görüştü.

Son olarak Yunan komutan, 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden 21 Eylül 2022 Çarşamba gününe kadar Lockheed Martin’in Dallas ve Atlanta’daki tesislerini ziyaret etti ve burada F-16 Viper, Block-50 ve F-35 uçaklarının yanı sıra C-130H ve C-130J nakliye uçakları ile ilgili bilgi aldı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu