Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Ey Metios! Eğer BİRLİK Gazetesi Bunu Yazıyorsa….. “Atı Alan Üsküdar’ı Geçti!

Seni de Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde başkanlık yapmıştı diye yazacaklar. Eğer BİRLİK Gazetesi bunu yazıyorsa……

Seçimler yaklaşırken asfalt atsan, tarla yolları ve su kanallarına iş makineleri göndersen de nafile!

Özellikle Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı’na seçilen Azınlıktan Yerel Meclis üyeleri maalesef Metios’un gölgesinde kaldılar ve emirlerinden kurtulamadılar.

Zaman zaman Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından “göz boyamak” üzere Eyalet Başkan Yardımcılığı ve Özel Danışmanlık adı altında göreve getirilseler de Azınlık insanına ne Azınlık haklarında ne de tarımla uğraşanlar, esnaf ve sanatkara yönelik zerre kadar faydaları olmadı.

Hani kişisel olarak değil de, Miçotakis hükümeti tarafından belirli zamanlarda Covid-19 yardımından tutun da işletmelere yönelik yapılan yardımlara biz hep bakakaldık. Tüm Batı Trakya bölgesinde üç ilde (Evros-Rodop- İskeçe) Yunanlıya verilenler Azınlık insanına verilmedi, verilse de “sadaka” düzeyinde oldu.

Bu seçilmişler, Metios’un emrinden ve Batı Trakya Türk Azınlığına karşı uyguladığı politikalardan ve kontrolünden çıkamadıkları gibi, Atina’da da hiçbir girişimde bulunmadılar. Azınlık insanına zerre kadar faydaları olmadı. Tek yaptıkları şey, düğün ve mevlitler başta olmak üzere, bölgeye gelen Yunan devleti yetkilileriyle boy boy fotoğraflar çektirerek sosyal medyada Azınlık insanına hizmet etme adı altında paylaşımlar yaptılar.

Eyalet Başkanı Metios’a gelince, ona BİRLİK Gazetesi olarak soru sormuyoruz. Sadece Azınlığa yönelik hangi çalışmaları yaptı çıkıp açıklasın diyoruz.

Metios’a şunu da hatırlatıyoruz ama; Miçotakis hükümetinin Azınlık üzerinde olumsuz olarak uyguladığı ekonomik, asimilasyona yönelik baskıcı politikalarına karşı bölgenin hassasiyetini dikkate alan tek bir kelime dahi söylemedi, Miçotakis ne dediyse, ne uyguladıysa harfiyeen katıldı.

Ey Metios! Bu Azınlık insanı SAĞ Partileri Yunanistan’da çok iyi tanır, bilir. Çekmediği kalmadı! Seni de bu görevin boyunca tanıdı ve yaşadı. Ama ne sana ne de yeni Demokrasi partisine asla oy vermeyeceğini bilmelisin! Bak açıkça yazıyoruz, asla vermeyecek!

Başkan Metios, senin yanına verdiğimiz ve oylarıyla desteklediğimiz ve senin seçilmende belirleyici olan seni iktidara taşıyan yukarıda belirttiğimiz Azınlık Meclis üyelerinin Atina ile iletişimizi sağlamadığın gibi kestin de. Onları Rodop iline hapsettin. Bunun da bir bedeli elbette olacak.

Unutma Metios! Görev süresi boyunca oyaladığın ve kontrol ettiğini zannettiğin Türk Azınlık insanı bir seçimde “BEYAZ PARTİYE” oy verdi. Birleşince DEB Partisini de nerelere taşıdığını gördün. Atina’ya Maksimu Sarayı’na bunu aktar, hatırlat! Önümüzde seçimler olacak. Seni de Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde “başkanlık yapmıştı” diye yazacaklar. Eğer BİRLİK Gazetesi bunu yazıyorsa……

BİRLİK Gazetesi Batı Trakya Türk Azınlık insanının hak ve hukukunun yanında! Bundan sonra gerçekler ve yaptığın işler bir bir yazılarla gündeme gelmeye devam edecek……. Bu Azınlığı yok sayana artık oy verilmeyecek! İnsanımız artık her şeyin farkında. Koltuk sevdası ve maaş sevdalıları da nasibini alacak.

Bu işler Hemetli de çömlekte Kuru Fasulye, ovada dağda bayırda avcılık, futbol sahalarında oy uğruna asılsız futbol muhabbetleri, yandaş vatandaş programları da kurtaramaz artık seni Metios!

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu